10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Meciul cu Galatasaray este cel mai dificil derbi al meu“

„Meciul cu Galatasaray este cel mai dificil derbi al meu“

Antrenorul echipei turce Besiktas Istanbul, romanul Mircea Lucescu, a recunoscut, intr-un interviu aparut ieri in cotidianul Sabah ca meciul de vineri, cu formatia Galatasaray, din cadrul etapei a XI-a a campionatului Turciei, este cel mai dificil derbi al sau. „Este un meci special. Va fi mult mai dificil decit cele doua partide pe care le-am jucat in sezonul trecut cu Galatasaray, deoarece ei au pierdut atunci, si de data aceasta vor juca pentru mindria lor“, a spus tehnicianul roman, care a anuntat ca nimeni din cadrul echipei sau al staff-ului tehnic al gruparii Besiktas nu va mai face declaratii de presa pina la meci.

In acelasi interviu, Mircea Lucescu a recunoscut, de asemenea, ca este suparat pe reprezentantii presei din Turcia. „In general, in situatii negative, eu apar pe prima pagina. In schimb, Christoph Daum si Fatih Terim ocupa prima si ultima pagina a jurnalelor in orice situatie, iar eu sint inghesuit intr-un colt de pagina“, a spus antrenorul roman.

Pancu se supara doar cind este criticat in presa romana

Mircea Lucescu i-a luat apararea internationalului roman de la echipa pe care o pregateste, Daniel Pancu, criticat, in ultima vreme, ca evolueaza mai slab decit in sezonul trecut. „De ce se ia in considerare la un jucator doar relatia lui cu mingea? Nimeni nu se gindeste la mentalitatea lui, la rolul lui pe teren. Pancu este nevoit in acest sezon sa depuna mai multe eforturi. In sezonul trecut a jucat si ca atacant, atunci cind a fost nevoie, dar si ca mijlocas ofensiv. Era atunci mai aproape de poarta adversa si avea ocazia sa inscrie“, a spus Lucescu, explicind ca Pancu ii respecta indicatiile de joc si evolueaza, in acest sezon, mai retras fata de campionatul trecut, reducind, astfel, ocaziile de a inscrie. „El este nevoit sa alerge mai mult, sa se lupte mai mult. Acum nu poate sa inscrie, dar ii ajuta pe fotbalistii din ofensiva sa aiba mai multe ocazii. Lui Pancu nu prea ii pasa de criticile care ii sint aduse in Turcia, dar il intristeaza foarte mult stirile aparute in presa din Romania, avind ca baza articole din presa turca“, a spus Lucescu.

„Nu exista favorita!“

Potrivit cotidianului turc Aksam, Mircea Lucescu ar fi afirmat ca in derbiul de astazi, nu exista o echipa favorita. „Unele persoane ne considera favoriti. Galatasaray a obtinut rezultate bune in ultimele etape. Acest meci nu are favorita. Noi vom incerca sa invingem“, a spus Lucescu.

Mircea Lucescu a inregistrat, in sezonul trecut, alaturi de Besiktas, doua victorii, cu scorul de 1-0, in meciurile cu Galatasaray. In cele patru derbiuri din campionatul trecut, cu Galatasaray si Fenerbahce, a obtinut doar victorii. De asemenea, in perioada in care a antrenat formatia Galatasaray, Lucescu a inregistrat in partidele cu Besiktas doua victorii, doua infringeri si un rezultat de egalitate. De cealalta parte, tehnicianul echipei Galatasaray, Fatih Terim, a inregistrat pina in prezent sase victorii, opt rezultate de egalitate si cinci infringeri in meciurile cu Besiktas. In primul derbi din acest sezon, cu Fenerbahce, Galatasaray a terminat la egalitate, scor 2-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS