5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInca un hop pentru Armata

Inca un hop pentru Armata

Cea de-a noua runda a seriei a cincea a Diviziei C, programata astazi de la ora 15.00, consemneaza doua derbiuri. Pe stadionul „Armata“ se intilnesc singurele formatii care nu au cunoscut pina acum gustul infringerii, trupa lui Voicu avind de infruntat Oltul Slatina, in timp ce Progresul Caracal (locul trei) va primi acasa vizita celor de la Turris Magurele (locul doi), echipa de care ii desparte un singur punct. La polul opus, celelalte formatii doljene sint angrenate in adevarate derbiuri ale suferintei, Electro (locul 12) jucind la Videle cu echipa de pe pozitia a 13-a, iar Dunarea Calafat va trebui sa invinga neaparat Dunarea Zimnicea, pentru a parasi zona nisipurilor miscatoare. In fine, Stiinta CFR este condamnata sa cistige confruntarea de acasa cu vilcenii de la FC Lapusata, pentru a pastra macar speranta de a se mentine in acest esalon.

Armata – Oltul Slatina

Dupa confruntarile cu Progresul si Turris, „militarii“ craioveni sustin astazi un examen la fel de dificil, Oltul Slatina fiind o echipa omogena care, asemeni lor, nu a pierdut nici un meci in actuala editie de campionat. Daca in partidele mai sus mentionate elevii lui Marian Voicu s-au dovedit clar mai buni decit adversarii, doar lipsa de sansa facind ca ambele jocuri sa se termine cu un scor alb, de data aceasta ei nu-si mai pot permite nici un pas gresit pe teren propriu, daca vor sa-si consolideze pozitia de lideri. Pentru ca o data trecut si acest hop, sint sanse mari ca Armata sa incheie turul pe primul loc, lucru pe care diriguitorii echipei probabil ca nici nu-l visau la inceputul sezonului. Numai ca misiunea „militarilor“ pare ingreunata de problemele de efectiv cu care se confrunta, cele citeva absente din „unsprezecele“ de baza putind deregla mecanismul de joc al craiovenilor care pina acum a mers ca un ceas. Pentru prima data de la debutul campionatului, Armata nu poate conta pe trei dintre titularii sai, alti doi fiind incerti. Daca Mateita a dovedit ca poate sa suplineasca lipsa „veteranului“ Grigore, accidentat, acum „principalul“ Voicu ii are de inlocuit si pe suspendatii Dinu si Negrea, dar si pe Burghiu si Boroiban, in situatia in care raceala contactata de acestia nu va putea fi contracarata pina la ora jocului. Cu toate acestea, „militarii“ sint optimisti si se gindesc doar la victorie, chiar daca terenul greu ii va impiedica sa construiasca asa cum si-ar dori. Partida din Valea Fetii va fi condusa de Marius Popa (Rosiori) – Ion Stefan (Buzescu) si Lucian Raducanu (Zimnicea).

Petrolul Videle – Electro

La Videle se intilnesc doua echipe aflate in mare criza de puncte, atit Petrolul, cit si Electro incercind cu disperare sa se departeze de zona retrogradanta a clasamentului. Infringerea de pe teren propriu suferita etapa trecuta in fata Armatei a dus iar formatia din Valea Rosie la -6 la „adevar“, un pasiv destul de greu de surmontat. Totusi, craiovenii vor incerca acest lucru astazi, dar cu siguranta ca „petrolistii“ vor trage cu dintii pentru a-si valorifica avantajul terenului propriu. Va fi greu insa pentru trupa lui Marian Bicu sa razbeasca, avind in vedere ca va fi privata de doi dintre titulari, Fl. Luta si Ticlea, ambii suspendati, iar lotul pe care tehnicianul oltean il are la dispozitie nu-i da posibilitatea sa gaseasca inlocuitori pe masura. Ca atare, un rezultat de egalitate ar fi catalogat ca foarte bun pentru formatia craioveana. Jocul va fi arbitrat de o brigada bucuresteana compusa din Daniel Badea – Paul Terteleac si Gheorghe Sandu.

Stiinta CFR – FC Lapusata

In ritmul in care o tine, gruparea de pe „Depou“ se indreapta incet-incet spre Divizia D. Craiovenii ar mai putea ramine insa cu speranta daca reusesc astazi sa depaseasca, in propriul fief, pe FC Lapusata, o echipa nu foarte buna, dar destul de incomoda. Tehnicianul Jean Georgescu si-a mobilizat elevii cu gindul la prima victorie a sezonului, dar nici de aceasta data problemele de lot nu-i permit sa trimita in teren cel mai bun „unsprezece“. Stancuta si Andrei sint inca in convalescenta dupa accidentarile suferite, Cretu s-a ars cu var si este incert, Malusanu a luat catonas rosu la Pitesti si este suspendat, iar Florea si Mondea au evoluat etapa trecuta, dar incomplet refacuti, asa ca si ei mai au ceva probleme sa se reintegreze in echipa. Meciul va fi arbitrat de Octavian Prunariu (Tirgu Jiu) – Robert Buzatu (Alexandria) si Nicolae Raceala (Rosiori).

Celelalte partide: Dunarea Calafat – Dunarea Zimnicea, Progresul Caracal – Turris Turnu Magurele, Oltchim Rimnicu Vilcea – Juventus Pitesti, FC Olt Scornicesti – Prodchim Bals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS