6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVerdict nemilos: „Piciorul sting al lui Zoli trebuie amputat!“

Verdict nemilos: „Piciorul sting al lui Zoli trebuie amputat!“

In timp ce fostii colegi din „Craiova Maxima“ stau pe bancile formatiilor de fotbal in calitate de antrenori, fie principali, fie secunzi, extrema dreapta a echipei care ingenunchea marile formatii din Europa, Zoli Crisan, sta pe un pat dintr-o rezerva a sectiei de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, cu tubul de oxigen pe fata, vital in situatia lui. Starea de sanatate a fostului mare jucator este din ce in ce mai grava.

Internat in decembrie 2002, cu doua zile inainte de Craciun, la Spitalul de boli contagioase din Craiova, Zoli se afla sub tratament pentru TBC pulmonar, insuficienta respiratorie cronica si alte afectiuni serioase. Asta pina pe 13 septembrie 2003, cind a fost mutat la Spitalul de Urgenta din Craiova si internat la Sectia de terapie intensiva, cu diagnosticul de tromboflebita profunda membru inferior sting. Din nefericire, a plecat inainte de termen, dupa numai trei zile, dupa cum afirma asistenta sefa, iar de luni, a fost readus de urgenta, cu o masina SMURD, la aceeasi sectie a Spitalului din Banie. Acum, starea lui Zoli este din ce in ce mai critica, avind trecut in foia de observatie, alaturi de diagnosticele de mai sus, stare generala grava.

„Se poate «duce» in orice moment!“

Asistentele prezente in preajma fostului idol al Baniei, prieten bun cu Ilie Balaci, spun ca starea in care se afla pacientul este una delicata, chiar daca Zoli sustine ca se simte bine si luni vrea sa plece din spital. „Nu are cum sa iasa asa devreme. Ar trebui sa-i fie amputat piciorul sting, dar nu doreste. In plus, nici noi nu ne incumetam tinind cont de starea lui. Nu-l opereaza nimeni cu tensiunea si insuficienta respiratorie pe care o are. Incercam sa-l tratam asa cum putem, cu medicamente. Se poate «duce» in orice moment!“. Oricum, asistenta sefa spune, lucru confirmat si de Zoli, ca toata lumea are o grija deosebita de el, nu ca aceia de la Spitalul 3, care nu doresc sa-l mai primeasca, din cauza ca „boala sa la plamini este critica si nu mai au ce-i face“. „Toata lumea stie cine a fost Zoli. Roim in jurul lui. Ii aducem si mincare, caci maninca foarte mult, ii mai dam cite un telefon atunci cind i se face dor de fiul sau“, declara asistenta sefa, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Norocul lui Zoli este ca tratamentul medicamentos este gratuit, caci altfel nu se stie ce s-ar fi intimplat, la situatia materiala precara pe care o are.

Vizitat de fostii colegi

De luni, de cind se afla internat la terapie intensiva, Zoli a fost vizitat mai mult de prieteni decit de familie. „De fapt, care familie?“, se intreaba retoric una dintre asistente. Toti cei din spital spun ca au auzit ca are un fiu, ca a venit de vreo doua ori pe acolo, dar nu l-au vazut. Mai sustin ca l-au sunat personal pe telefonul mobil si copilul ar fi zis ca vine la spital, dar momentan este ocupat. In schimb, fostii colegi nu l-au uitat, Sorin Cirtu, Rodion Camataru, dintre jucatori, Ion Impuscatoiu si Doru Petrescu, ultimul, alaturi de Ilie Balaci, sustinindu-l financiar pe Zoli de mai multi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS