5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuteam sa-i batem!

Puteam sa-i batem!

Petrolul – Universitatea 1-1

• Stadion „Astra“, spectatori: 4.000.

• Au marcat: V. Ghindaru ’17 / Papura ’45.

Petrolul: Olteanu – L. Dobre, Mihart, Toporan – L. Marinescu, Todoran (’55, C. Batrinu), Movila, Ghindaru (’75, M. Milas), Negoita – Orlando (’51, Dascalescu), Costescu. Antrenor: Fl. Marin.

Universitatea: Guso – Murgan, Papura, Rada – Vigariu, Bundea, Plesan, Badea, L. Preda (’67, Bratu) – Stinga (’89, Stoianof) – McBreen (’84, Borbely). Antrenor interimar: Gigi Ciurea.

• Cartonase galbene: Toporan, L. Dobre, L. Marinescu / McBreen.

• Au arbitrat: A. Constantin – T. Constantinescu, E. Ungureanu.

• Observatori: Sorin Satmari, George Ionescu.

Atit Petrolul, cit si Universitatea au asteptat cu infrigurare meciul de aseara, de la Ploiesti, care putea insemna revirimentul dupa o lunga perioada de regres ori afundarea in subsolul clasamentului. De fapt, Petrolul nici nu mai avea unde sa se duca mai jos, formatia ploiesteana detinind „lanterna rosie“ a ierarhiei Diviziei A. La fel ca si la Craiova, gruparea din orasul lui Caragiale a fost zguduita in acest sezon de numeroase scandaluri, acestea punindu-si negativ amprenta asupra evolutiei echipei lui Florin Marin.

Debutul meciului a fost echilibrat, ambele formatii, apasate de situatia precara din clasament, fiind destul de timide in ofensiva. Gazdele au deschis totusi scorul la o faza care nu anunta nimic, Vasile Ghindaru recuperind, in minutul 17, mingea trimisa fara adresa de catre Stinga si trimitind o „torpila“ de la 20 de metri in coltul din dreapta al portii lui Guso. Oltenii au replicat imediat, dar McBreen a reluat slab, de la sase metri, centrarea de pe dreapta a lui Vigariu, permitindu-i lui Olteanu sa respinga. „Gazarii“ se puteau desprinde in minutul 26, cind L. Preda l-a faultat in careu pe Costescu, dar penaltiul executat de Toporan a fost respins in bara de catre Guso.

Universitatea a fortat egalarea, insa arbitrul Augustus Constantin a refuzat sa le acorde oltenilor un penalti clar in minutul 33, atunci cind Toporan, presat de McBreen, a facut hent in careu. McBreen a mai irosit, in minutul 37, o uriasa ocazia de a marca, atacantul australian, lansat in adincime, incurcindu-se in minge si fiind ajuns de un aparator, dupa care a sutat telefonat. La rindul sau, Laurentiu Preda putea egala, dar sutul sau de la zece metri a fost respins de sub bara de catre Olteanu. Totusi, in minutul de prelungire a primei reprize, Universitatea a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, mingea centrata din corner de catre Badea ajungind, dupa un carambol, la Papura, care l-a executat pe Olteanu cu un sut la firul ierbii. Dupa marcarea golului, Papura s-a indreptat spre banca Petrolului si a fost la un pas sa se incaiere cu tehnicianul Florin Marin, cel care, in urma cu doua sezoane, pe cind antrena Universitatea, l-a dat afara din lot pe fundasul alb-albastrilor.

Petrolistii au inceput furtunos repriza secunda, insa Guso a aparat senzational suturile lui Ghindaru (’51), Costescu (’60) si Cl. Batrinu, in timp ce Dascalescu a sutat pe linga poarta din pozitie favorabila (’63). Craiovenii au trecut, la rindul lor, pe linga gol, Bundea, scapat singur spre poarta, fiind ajuns din urma de Mihart, care l-a blocat in momentul sutului (’56). Partea a doua a reprizei secunde a fost la discretia Universitatii, insa alb-albastrii nu au reusit sa puna in pericol poarta gazdelor decit o singura data, atunci cind McBreen a inscris, insa golul a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid.

Punctul obtinut la Ploiesti de Universitatea se datoreaza atit jucatorilor craioveni, care au luptat mai mult decit au facut-o pe parcursul celorlalte meciuri din acest sezon, cit si oamenilor implicati in destinele gruparii ploiestene, care au reusit sa destabilizeze un club cu o mare potenta financiara. Sa-l remarcam si pe portarul Adnan Guso, care, fiind accidentat, a intrat pe teren numai dupa ce medicul echipei i-a facut mai multe injectii si a avut o prestatie de exceptie.

La final, sa consemnam ca antrenorul Petrolului, Florin Marin, si-a dat demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS