5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu si Lobont au rezistat asediului „tunarilor“

Chivu si Lobont au rezistat asediului „tunarilor“

Faza secunda a grupelor Ligii Campionilor s-a reluat marti seara, cind s-au disputat meciurile etapei a treia din grupele A si B. Surpriza acestei runde a furnizat-o Ajaxul lui Chivu si Lobont, care a remizat pe terenul puternicei formatii britanice Arsenal Londra (1-1). Impresionant este si rezultatul obtinut de Barcelona, echipa catalana invingind fara drept de apel, cu scorul de 3-0, pe Internazionale Milano. AS Roma si Bayer Leverkusen au aratat inca o data ca traverseaza o acuta criza de forma, ambele formatii fiind invinse pe teren propriu, astfel incit dupa etapa a treia nu au nici un punct la activ.

Grupa A

Barcelona – Inter Milano 3-0

Desi in campionat se zbate undeva spre coada clasamentului, Barcelona si-a continuat marti seara marsul triumfal in Liga Campionilor, cistigind la scor de neprezentare partida cu Internazinale Milano. Inca din debutul partidei de pe „Nou Camp“, apararea italiana a dat semne de slabiciune, iar Saviola a profitat de situatie si a deschis scorul in minutul 7 cu un sut imparabil de la 16 metri. In minutul 29, Cocu a majorat scorul la 2-0, stabilind astfel rezultatul primei reprize. Partea a doua a partidei s-a desfasurat dupa acelasi scenariu, italienii incercind disperati sa opreasca atacurile in valuri ale fotbalistilor catalani. Scorul final a fost stabilit de Kluivert (’67), care a reluat din apropiere centrarea de pe stinga a lui Saviola. Internazionale a terminat meciul in zece oameni, Racoba fiind eliminat (’80) dupa ce si-a pus crampoanele pe gitul lui Puyol.

Leverkusen – Newcastle 1-3

Apasati de rezultatele nefavorabile pe care le-au inregistrat in ultima vreme, fotbalistii germani au inceput timorati partida de pe „BayArena“ cu Newcastle si in minutul 16 s-au vazut condusi cu 2-0 prin dubla reusita de Ameobi. Leverkusen a reusit sa reduca din diferenta prin brazilianul Franca (’26), dar sperantele formatiei teutone s-au vazut naruite definitiv in minutul 32, cind Lualua s-a trezit singur in mijlocul careului mare si a inscris pentru 3-1. Tehnicianul echipei britanice, sir Bobbi Robson, a primit astfel un frumos cadou in ziua cind a implinit 70 de ani. Venerabilul antrenor englez a spus ca va sarbatori evenimentul cu o cana de lapte cu cacao.

Grupa B

Arsenal – Ajax 1-1

Spre deosebire de omologul sau de la Arsenal, care a avut o singura absenta, tehnicianul echipei Ajax, Ronald Koeman, nu a putut utiliza opt jucatori in meciul de pe „Highburry“. Aceste indisponibilitati i-au determinat pe multi specialisti sa spuna ca Ajax va fi o victima sigura in partida de la Londra. Debutul intilnirii a fost dominat de formatia engleza, care a deschis scorul in minutul 5 prin Wiltord, atacantul francez scapind singur cu Lobont si inscriind printre picioarele portarului roman. In minutul 17, De Jong a reusit golul egalarii, executindu-l pe Seaman din mijlocul careului mare, dupa ce primise o pasa ca la carte de la Galasek. In partea a doua a partidei, fotbalistii britanici au fortat in ofensiva, insa nu au putut strapunge blocul defensiv dirijat de romanii Lobont si Chivu. Capitanul lui Ajax, Cristi Chivu, a reusit sa-l anihileze pe Henry si si-a coordonat bine colegii din defensiva, in timp ce portarul Bogdan Lobont a avut citeva interventii extraordinare, dar a si gafat de doua ori, din fericire fara efect pe tabela de marcaj.

AS Roma – Valencia 0-1

Cind lipseste Totti, AS Roma este o echipa puternica, dar fara cap. Desi au dominat meciul de pe „Olimpico“, elevii lui Capello nu s-au putut impune in fata artagosilor fotbalisti iberici, lipsindu-le omul care sa dea pasa decisiva. Vazind ca italienii se zbat in zadar, spaniolii au prins curaj, iar in repriza a doua au incercat sa se apropie periculos de poarta lui Pelizzoli. In minutul 78, Valencia a deschis scorul printr-un gol ciudat inscris de Carew, care l-a invins pe portarul Romei cu un sut surprinzator expediat de linga linia de aut din partea dreapta. Desi a inregistrat a treia infringere consecutiva, AS Roma poate inca spera la calificarea in fazele superioare ale Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS