19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBatalia decisiva se va da pe „BayArena“

Batalia decisiva se va da pe „BayArena“

Manchester United 2
Bayer Leverkusen 2
• Stadion „Old Trafford“, spectatori: 67.500.
• Au marcat: Zivkovici ’29 (autogol), Van Nistelrooy ’66 (penalti) / Ballack ’62, Neuville ’75.
Manchester: Barthez – G. Neville (’18, P. Neville; ’88, Irwin), L. Blanc, Brown, Silvestre – Veron, N. Butt, Scholes (’82, Keane), Giggs – Solskjaer, Van Nistelrooy. Antrenor: Alex Ferguson.
Bayer: H. Butt – Zivkovici, Lucio, Nowotny (’46, Sebescen), Placente – Schneider, Ramelow, Ballack, Basturk (’77, Vranjes), Ze Roberto – Berbatov (’72, Neuville). Antrenor: Klaus Toppmöller.
• A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).

In cel de-al doilea meci din prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor s-au intilnit miercuri seara, pe stadionul „Old Trafford“, echipele Manchester United si Bayer Leverkusen. Desi era cotata cu sansa a doua in aceasta partida, formatia germana a reusit sa obtina o remiza, beneficiind mai ales de erorile grave ale defensivei engleze, pe care le-a speculat cu promptitudine.

Sir Alex Ferguson, tehnicianul echipei britanice, nu i-a putut utiliza in partida de miercuri seara pe doi dintre cei mai buni jucatori ai sai, Beckham fiind accidentat, iar Keane nefiind inca refacut complet dupa o accidentare mai veche. Absenta celor doi mijlocasi nu a fost insa hotaritoare in stabilirea rezultatului final, deoarece Manchester s-a descurcat bine atit in fazele de constructie, cit si in cele de finalizare. In schimb, trupa lui Ferguson a dat dovada de slabiciune in defensiva, acolo unde cei patru fundasi, in frunte cu veteranul Blanc, s-au intrecut in gafe.

Dupa 29 de minute de joc echilibrat, Manchester a deschis scorul in urma unei faze norocoase: Van Nistelrooy a centrat de pe dreapta, Solskjaer a sutat fara preluare din mijlocul careului mare, iar mingea deviata de fundasul Zivkovici l-a pacalit pe portarul H. Butt. Echipa germana nu a dezarmat insa si a incercat sa egaleze inainte de sfirsitul primei reprize, dar Berbatov (’34) si Basturk (’42) au irosit doua mari ocazii de gol. Totusi, la 17 minute de la inceputul rundei secunde, Ballack a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu un sut de la 12 metri, plasind mingea in stinga lui Barthez. Dupa numai cinci minute, Manchester a preluat din nou conducerea, Van Nistelrooy transformind un penalti pe care tot el il obtinuse in urma unui fault in careu comis de Ze Roberto. Neuville a „inchis“ tabela la 2-2 cu un sut din marginea careului mic, profitind de o bilbiiala impardonabila a fundasilor adversi. In urma acestui rezultat, Bayer Leverkusen si Manchester United vor da batalia decisiva pentru calificarea in finala Ligii Campionilor pe 30 aprilie, cind, pe stadionul „BayArena“, se va disputa partida retur.

La conferinta de presa de dupa meci, antrenorul echipei Manchester United, Alex Ferguson, a spus ca este sigur ca formatia pe care o pregateste va inscrie pe terenul echipei Bayer Leverkusen: „Este adevarat ca jucatorii germani au fost mai buni in repriza a doua a meciului tur. Ei au sarbatorit obtinerea rezultatului de egalitate, dar sint sigur ca vom marca pe terenul lor, in partida retur, deoarece am jucat foarte bine in deplasare in acest sezon“. La rindul sau, tehnicianul echipei Bayer Leverkusen, Klaus Toppmöller, a precizat ca jucatorii sai au aratat lumii intregi ca sint foarte valorosi: „Sint mindru de echipa mea. Singurul mod de a cistiga un punct pe stadionul «Old Trafford» este sa joci fotbal. Le-am spus jucatorilor mei ca meciul va fi urmarit de o lume intreaga. Am cistigat acest punct datorita tacticii si spiritului de lupta. Sintem multumiti de acest rezultat, dar sintem constienti ca Manchester United este capabila sa obtina calificarea pe terenul nostru.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS