19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaSub 80 la sută dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezină anticorpi detectabili

Sub 80 la sută dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezină anticorpi detectabili

În timp ce oamenii de știință lucrează pe mai multe fronturi în pandemia de COVID, imunitatea dezvoltată de pacienți rămâne o cale importantă pentru a măsura recuperarea și rezistența la virus. Un studiu realizat de specialiștii „Regina Maria” arată că sub 80% dintre persoane au anticorpi detectabili, potrivit Mediafax.

Rețeaua de sănătate „Regina Maria” a lansat în august un studiu pentru a investiga răspunsul imun al pacienților infectați cu noul coronavirus, prin aplicarea informațiilor internaționale și contextualizarea acestora la nivel local.

„Memoria” organismului este un element fundamental pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, la fel cum se întâmplă cu răspunsul imun al pacienților în alte afecțiuni dezvoltate în urma infectării cu diferite tipuri de viruși.

Intervin așadar mai multe întrebări legate de modul în care se comportă în prezent organismul după infectarea cu noul coronavirus, cum funcționează și cât timp suntem protejați de o a doua infectare.

Rețeaua de sănătate Regina Maria a desfășurat un studiu în perioada august – septembrie 2020, pentru a afla mai multe despre impactul virusului asupra unei persoane care s-a vindecat de infecție, prin urmărirea răspunsului imun al pacienților afectați de virus.

Studiul s-a realizat în București, Cluj, pe un număr de 239 de pacienți testați pozitiv la coronavirus până la data de 31 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS