8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOMS va cataloga noua variantă de coronavirus drept una de ”îngrijorare”

OMS va cataloga noua variantă de coronavirus drept una de ”îngrijorare”

Un înalt oficial din Africa de Sud a declarat că i s-a spus vineri că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va desemna noua variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud drept o variantă „îngrijorătoare”, relatează Reuters.

„Suntem ocupați să încercăm să obținem câteva informații din culise despre ceea ce s-a discutat la reuniunea OMS de astăzi. Mai devreme, în cursul zilei, tocmai am primit un mesaj care spune că vor promova această variantă ca „variantă de îngrijorare””, Nicholas Crisp, director general interimar al departamentului de sănătate, a declarat într-un briefing pentru presă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a reunit vineri pentru a evalua situația epidemiologică ca urmare a identificării noii variante Covid-19 în Africa de Sud, pentru a stabili dacă varianta B.1.1.529 este ”una de interes” sau ”una îngrijorătoare”. Între timp, a fost confirmat primul caz de infectare cu varianta B.1.1.529 în Europa, respectiv în Belgia. Un caz fusese deja confirmat în Israel. Tot mai multe state din întreaga lume decid suspendarea zborurilor dinspre zona Africii de Sud

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS