10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSpecialiștii în sănătate consideră că este insuficient promovată campania de vaccinare anti-Covid

Specialiștii în sănătate consideră că este insuficient promovată campania de vaccinare anti-Covid

Experții în sănătate au diverse opinii în legătură cu vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Aceștia spun că populația nu este informată suficient, astfel încât există o reținere față de vaccinul anti-Covid. În același timp, specialiștii vorbesc despre eficiența acestuia și propun variante prin care vaccinul să ajungă rapid în fiecare spital din țară.

În timp ce se vorbește tot mai mult despre dozele de vaccin anti-Covid care ar putea să ajungă în România la începutul anului viitor, specialiștii în sănătate publică arată că, până în acest moment, în țară nu există o campanie de informare în legătura cu vaccinarea, potrivit stiri.tvr.ro.

Frica oamenilor este cauzată de lipsa de informare

O părere similară are directorul Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, Dragoș Dămian,care spune că frica oamenilor este cauzată de lipsa de informare.

Dragoș Dămian spune că riscurile vaccinului sunt foarte mici, pentru că are la bază o tehnologie nouă, care nu folosește virus inactivat. Eficiența acestuia se apropie de 94%, în timp ce vaccinul împotriva gripei sezoniere are o eficiență de până la 70%. Specialistul vine și cu o variantă prin care vaccinurile să ajungă rapid în spitalele din țară.

Uniunea Europeană a comandat deja peste 400 de milioane de vaccinuri

Uniunea Europeană a comandat deja peste 400 de milioane de vaccinuri, în valoare de 10 miliarde de dolari. Autoritățile din România au decis că vaccinarea nu va fi obligatorie, iar în următoarele zile, va fi publicată strategia de vaccinare.

Tot în această săptămână, vor ajunge în țară peste 400 de mii de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Studiile au arătat că acesta reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS