8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Nelu Tătaru: Susținem ca anul viitor personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

Nelu Tătaru: Susținem ca anul viitor personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a declarat astăzi că susţine ca în 2021 întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți, pe care îl înaintăm către instituțiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru și secretarul de stat Dragoș Garofil au avut astăzi o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Ministrul a menționat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptate în anul 2017. Acesta a asigurat că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

Uniunea Națională a Sindicatelor din Sănătate TESA a ieșit azi în stradă să picheteze Ministerul Sănătății. Oamenii cer Guvernului că de la 1 ianuarie anul viitor toate categoriile de personal să fie trecute la grilă de salarizare din 2022. Printre drepturile pe care le cer se numără și sporul legat de lupta cu Sars Cov2.

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România: manageri; economiști; juriști, până la oameni care se ocupă de curățenie sau care lucrează la bucătărie ori în spălătoriile spitalelor.

Acești oameni vor ca și lor să li se aplice grila de salarizare din 2022. De asemenea, vor să primească și ei sporul pentru că lucrează în sistemul de Sănătate în această perioadă de pandemie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Două decese și încă 59 de cazuri noi...

În județul Gorj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore două decese și încă 59 de cazuri de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

ȘTIRI GdS

Zece vaccinuri anti-COVID-19 la mijlocul anului următor, prognozează directorul...

Până la mijlocul anului următor ar putea fi disponibile zece vaccinuri anti-COVID-19, dacă acestea vor obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, însă investitorii...

Un antiinflamator ieftin, testat ca tratament pentru Covid-19

Medicamentul antiinflamator colchicină va fi testat ca posibil tratament pentru Covid-19 în cadrul unuia dintre cele mai mari studii din lume, transmite...

În toată țara, mai sunt doar 80 de paturi...

În toată țara mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă. Situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la...

Livrarea vaccinului împotriva Covid-19 în SUA începe săptămâna viitoare

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump anunţă că livrarea vaccinului împotriva Covid-19 urmează să înceapă săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Vaccinurile anti-Covid vor începe să fie testate pe copii...

Pentru copii și adolescenți încă nu a fost făcute teste pe scară largă pentru vaccinul anti-Covid, acestea vor începe probabil în primăvară.

Criză de personal medical în secţiile ATI din Europa

Criza de personal medical la secţiile ATI este răspândită în toată Europa. În România, guvernanţii vorbesc numai despre creşterea numărului de paturi....