10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRâsul, posibil medicament împotriva COVID-19

Râsul, posibil medicament împotriva COVID-19

Trebuie să râdem cu poftă în fiecare zi, ne recomandă medicii. Potrivit specialiştilor, amuzamentul profund poate duce la reducerea nivelului hormonilor de stres şi la creşterea absorbţiei de endorfine.

Umorul nu este doar o modalitate de distragere a atenţiei faţă de realitatea cenuşie generată de pandemia de coronavirus, ci poate fi una dintre strategiile câştigătoare aplicabile pentru a ne menţine starea de sănătate în parametri optimi. Aceasta este concluzia la care au ajuns medici americani, potrivit stiri.tvr.ro.

Potrivit doctorului cardiolog Michael Miller, de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Maryland, citat de New York Times, nivelul crescut al hormonilor de stres poate genera o serie de boli cardiovasculare. Este vorba, inclusiv de atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale. „Păstrarea simţului umorului este o modalitate excelentă de a ameliora stresul şi anxietatea şi de a readuce un sentiment de normalitate în aceste vremuri tulburi”, a declarat dr. Miller.

Cercetările arată că, atunci când râdem, organismul nostru eliberează o substanţă numită oxid nitric

Cercetările arată că, atunci când râdem, organismul nostru eliberează o substanţă numită oxid nitric. Acesta este un gaz cu un impact deosebit asupra funcţiilor organice. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge, reduce tensiunea arterială şi scade nivelul de coagulare a sângelui. Substanţa chimică acţionează în acelaşi mod precum serotonina şi dopamina. Adică devine un factor important de influenţă pentru starea de fericire. Efectul de calmare determină, la nivel celular, o reacţie în lanţ prin care vasele de sânge se relaxează şi se dilată.

Posedarea unui simţ sănătos al umorului este asociată cu o viaţă mai lungă

Un studiu epidemiologic realizat în Japonia, pe un eşantion semnificativ de femei şi bărbaţi în vârstă, a confirmat faptul că subiecţii care tind să râdă mai mult prezintă un risc mai mic de boli cardiovasculare majore. Alt studiu asemănător, realizat în Norvegia, a arătat că posedarea unui simţ sănătos al umorului este, de asemenea, asociată cu o viaţă mai lungă, legătura dintre umor şi durata de viaţă fiind mai pronunţată la femei decât la bărbaţi.

Umorul a fost folosit pe post de tratament încă din cele mai îndepărtate timpuri

Aşadar, medicii ne recomandă să râdem cu poftă, pentru că umorul a fost folosit pe post de tratament încă din cele mai îndepărtate timpuri. Literatura de specialitate conţine nenumărate referiri la legătura dintre umor şi îmbunătăţirea stării de sănătate.

Medicii recomandă tuturor câte o repriză puternică de râs, în fiecare zi

Astfel, în această perioadă, pe fondul schimbărilor sociale generate de pandemia de COVID 19, un fond favorabil instalării depresiilor şi stărilor de anxietate, medicii recomandă tuturor câte o repriză puternică de râs, în fiecare zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS