8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe băutură ne ajută să trăim mai mult

Ce băutură ne ajută să trăim mai mult

Pe lângă o mulţime de alte beneficii pentru sănătate, una dintre cele mai populare băuturi din lume ne aduce şi o viaţă mai lungă.

Un studiu chinez publicat luna aceasta indică beneficiile miraculoase ale consumului de ceai verde de trei ori pe săptămână. Pe lângă scăderea riscului de a dezvolta afecţiuni ale inimii sau de a avea accident cerebral, ceaiul duce şi la riscuri mai mici de a muri din alte cauze.

Viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Cercetătării au analizat date privind sănătatea a peste 100.000 de cetăţeni din China fără antecedente medicale precum atac de cord, atac cerebral sau cancer. Persoanele au fost apoi împărţite în două grupuri: cei care beau ceai în mod regulat, cel puţin trei căni pe săptămână, şi cei care nu beau deloc sau beau mai puţin.

După 7 ani, cei care beau ceai în mod regulat s-au dovedit a avea un risc cu 20% mai mic de probleme cardiace sau de atacuri cerebrale decât ceilalţi. Mai mult, aceştia prezentau un risc cu 15% mai mic de a muri şi din alte cauze faţă de cei care nu consumau băutura în mod obişnuit. Ceaiul verde pare să fie cel mai eficient din acest punct de vedere. Dintre participanţii la studiu, 92% preferau acest ceai.

Atenţie, însă, la modul în care consumaţi ceaiurile. Există studii care arată legături între consumul de băuturi fierbinţi şi cancerul esofagian. Aşadar, consumul de ceai este recomandat, însă nu vă grăbiţi să îl beţi când este prea cald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS