17.3 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Ce băutură ne ajută să trăim mai mult

Ce băutură ne ajută să trăim mai mult

Pe lângă o mulţime de alte beneficii pentru sănătate, una dintre cele mai populare băuturi din lume ne aduce şi o viaţă mai lungă.

Un studiu chinez publicat luna aceasta indică beneficiile miraculoase ale consumului de ceai verde de trei ori pe săptămână. Pe lângă scăderea riscului de a dezvolta afecţiuni ale inimii sau de a avea accident cerebral, ceaiul duce şi la riscuri mai mici de a muri din alte cauze.

Viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Cercetătării au analizat date privind sănătatea a peste 100.000 de cetăţeni din China fără antecedente medicale precum atac de cord, atac cerebral sau cancer. Persoanele au fost apoi împărţite în două grupuri: cei care beau ceai în mod regulat, cel puţin trei căni pe săptămână, şi cei care nu beau deloc sau beau mai puţin.

După 7 ani, cei care beau ceai în mod regulat s-au dovedit a avea un risc cu 20% mai mic de probleme cardiace sau de atacuri cerebrale decât ceilalţi. Mai mult, aceştia prezentau un risc cu 15% mai mic de a muri şi din alte cauze faţă de cei care nu consumau băutura în mod obişnuit. Ceaiul verde pare să fie cel mai eficient din acest punct de vedere. Dintre participanţii la studiu, 92% preferau acest ceai.

Atenţie, însă, la modul în care consumaţi ceaiurile. Există studii care arată legături între consumul de băuturi fierbinţi şi cancerul esofagian. Aşadar, consumul de ceai este recomandat, însă nu vă grăbiţi să îl beţi când este prea cald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii.

ȘTIRI GdS

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...

Horoscop

BerbecÎți dorești ceva nu doar diferit, ci radical, inovativ, chiar excentric, să surprinzi, să ieși din tipare. Îți schimbi o părere, o...

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii.

Extinderea Carierei miniere Roșia, blocată de nouă luni

Cea mai mare carieră minieră a Complexului Energetic Oltenia este blocată de nouă luni. Este vorba de Cariera...

Universitatea din Craiova, în elita educaţiei antreprenoriale superioare

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova, pune la dispoziţie studenţilor, pentru examenul de admitere 2020, 2.860 de...