10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePomelo, un fruct minunat pentru sănătatea organismului

Pomelo, un fruct minunat pentru sănătatea organismului

Cât de bun este pomelo pentru sănătate? Sunt foarte mulţi care se întreabă acest lucru, mai ales că după venirea frigului ne îndreptăm atenţia spre fructele exotice.
Ceea ce merită într-adevăr să ştim despre pomelo este faptul că e un fruct minunat, un fel de „doctorul casei“.

Pomelo este cel mai mare fruct citric (Citrus maxima sau Citrus grandis), având o lungime de până la 20 cm şi o greutate cuprinsă între 1 şi 8 kg. Coaja are o culoare galben verzuie şi o grosime de 1,5 cm, iar pulpa în interior seamănă cu cea a grapefrutului alb, cu deosebirea că este mai puţin zemoasă, dar mult mai aromată. Când îţi cumperi un pomelo ai grijă să aibă coaja netedă şi strălucitoare şi să fie greu când îl ridici.

Ajută la prevenirea unor îmbolnăviri

Chinezii credeau că acest fruct îi apară de rele şi aveau dreptate. Prin conţinutul său de vitamine ajută la prevenirea unor îmbolnăviri, dar poate fi folosit şi ca remediu în tratarea diverselor afecţiuni de care suferim. Se recomandă consumul său atât în stare naturală, cât şi sub formă de suc (cu condiţia ca acest suc să fie băut imediat după obţinere). Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumătate de fruct conţine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotină, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu şi alte minerale.
Consumul său zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun, poate aduce numeroase beneficii.

Reuşeşte să îndepărteze oboseala

Pomelo este foarte bogat în vitamine şi minerale şi are numeroase substanţe care reduc stresul oxidativ. Se mai spune despre pomelo că este ideal în perioadele reci, pentru că reuşeşte să îndepărteze oboseala, dar şi astenia.

Previne sângerarea gingiilor

De asemenea, pomelo ar preveni şi sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor. Datorită faptului că are un conţinut ridicat şi de potasiu, pomelo protejează şi inima şi reglează tensiunea arterială. Mai mult, pomelo poate preveni apariţia crampelor musculare şi a cârceilor.

Poate preveni infecţiile urinare

Cercetătorii spun că, datorită conţinutului ridicat de vitamine, pomelo poate preveni infecţiile urinare, creşte aciditatea din urină, care elimină o mare parte din bacteriile ce se află în tractul urinar.

Combate căderea părului prin vitaminizarea rădăcinii firului

Cei care se întreabă cât de bun este pomelo pentru sănătate trebuie să ştie şi că poate combate căderea părului prin vitaminizarea rădăcinii firului. De asemenea, în uz extern, pomelo este util pentru zonele cu piele aspră, deshidratată, pentru că are efect de regenerare şi întinerire.

Recomandat pentru curele de slăbire

Fiind o varietate de grepfrut, medicina chineză îl recomandă pentru curele de slăbire (are doar 30-35 calorii/100g). Acesta are şi proprietatea de a ţine organismul tânăr şi sănătos. Este un fruct care conferă saţietate şi care conţine substanţe care grăbesc arderea grăsimilor, iar fibrele conţinute au şi rol de a înfrâna poftele alimentare, ajutându-vă astfel să evitaţi alimentele nesănătoase, care stau în calea unei siluete perfecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS