5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile ceaiului în sezonul rece

Beneficiile ceaiului în sezonul rece

De-a lungul timpului, ceaiul a fost folosit în medicina alternativă pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, până la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipaţia.
Ceaiul verde. Consumul de ceai verde ar putea îmbunătăţi funcţionarea organismului la vârste înaintate. „Consumul de ceai verde este asociat în mod semnificativ cu un risc mai mic de dizabilitate funcţională“, au concluzionat cercetătorii.
Ceaiul negru este perfect în a vă ajuta să păstraţi o respiraţie plăcută. Studiile au arătat, de asemenea, că polifenolii împiedică dezvoltarea bacteriilor în gură, minimizând astfel compuşii mirositori pe care aceste bacterii îi produc.
Ceaiul negru ajută şi la oprirea depunerii grăsimii pe abdomen. Are proprietăţi de inhibare a glucozei, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta şi la prevenirea diabetului zaharat.
Seminţele de in sunt o sursă excelentă de acizi graşi Omega 3, fibre dietetice, mangan şi lignani – fitoestrogeni cu acţiune antioxidantă. Rezultatele studiilor clinice arată că o dietă bogată în seminţe de in ajută la prevenirea bolilor de inimă, poate scădea nivelul colesterolului din sânge şi a tensiunii arteriale. Seminţele de in conţin de 800 de ori mai mult lignan decât alte alimente. Un studiu clinic publicat în 2008 în „British Journal of Nutrition“ a evaluat efectele consumului de seminţe de in (un extract de lignani) timp de opt săptămâni în cazul a 55 de subiecţi. La finalul studiului, cei care au consumat un extract de lignani au prezentat o scădere de 22% a nivelului total al colesterolului şi de 24% în cazul colesterolului rău (LDL).
Ceaiul de mușețel ameliorează crampele stomacale sau simptomele sindromului de intestin iritabil, dar şi refluxul gastroesofagian, reduce balonarea. Aceste efecte sunt datorate conţinutului de ulei esenţial alfa-bisabolol şi matricină pe care le are muşeţelul. Cele două substanţe au proprietăţi antiinflamatorii. Beneficiile ceaiului de muşeţel sunt şi în ceea ce priveşte întărirea sistemului imunitar, pentru că are un conţinut important de substanţe care au efect antibactarian şi detoxifiant. De asemenea, ceaiul de muşeţel este recomandat şi în cazul durerilor de gât, pentru cei care suferă de probleme dentare, precum gingivita, abcese, stomatite sau afte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS