16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCele mai bune remedii naturiste pentru durere

Cele mai bune remedii naturiste pentru durere

Cele mai bune remedii naturale pentru dureri sau alte probleme mici de sănătate sunt ceaiurile, uleiurile naturale şi chiar ardeiul iute.

1. Oţetul de mere, împotriva arsurilor de stomac

Oţetul de mere este întâlnit mai în toate bucătăriile, dar ştiai că este şi un remediu excelent pentru arsurile stomacale? Când ai arsuri la stomac din cauză că ai mâncat prea mult, de stres sau pentru că ai mâncat prea multă mâncare condimentată, du-te la bucătărie. În loc să iei o pastilă contra acidităţii, mai bine ia o lingură (maxim două) de oţet de mere, care va ajuta la digerarea mâncării şi va restabili echilibrul în stomacul tău.

2. Uleiurile naturale, împotriva durerilor de cap sau de dinţi  

Dacă simţi că te ia cu durere de cap, încearcă să te freci la tâmple sau la ceafă cu ulei de lavandă sau de mentă. Mirosul lor te ajută să scapi de dureri, fiind recomandate în aromaterapie. Un alt ulei care te poate ajuta, de data aceasta la durerile de dinţi, este cel de cuişoare. Câteva picături de ulei de cuişoare pe dintele cu probleme şi pe gingii fac minuni, cel puţin până ajungi la dentist să rezolvi problema.

3. Ceaiul verde, împotriva alergiilor  

Un alt remediu natural pe care îl poţi folosi în loc de antihistaminice (medicamentele împotriva alergiilor) este ceaiul verde. Obiceiul de a lua un medicament imediat cum simţi că „te apucă“ alergia va reuşi doar să-ţi slăbească sistemul imunitar. În această situație, caută alinare în ceaiul verde. Bea cel puţin trei căni din acest ceai minune şi aşteaptă ca natura să-şi facă efectul. Pe lângă faptul că este un antihistaminic natural, ceaiul verde mai scade tensiunea sanguină şi previne hipertensiunea, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, împotriva anumitor tipuri de cancer, grăbeşte recuperarea organismului după un infarct, subţiază sângele şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

4. Ceaiul cu miere şi lămâie, împotriva durerilor în gât  

În cazul în care ai o slujbă în care trebuie să vorbeşti tot timpul, mai mult ca sigur că ai şi dureri în gât. Acestea pot fi și un semn al răcelii sau gripei. Poţi scăpa de aceste dureri printr-o gargară cu apă sărată călduţă. După această gargară, bea un ceai fierbinte cu miere şi lămâie şi durerea dispare ca luată cu mâna.

5. Miere, muştar, cartofi – împotriva arsurilor  

Pare o reţetă pentru o salată, dar nu e. Mierea are proprietăţi antibacteriene, o felie de cartof crud alină durerea cauzată de arsură, iar muştarul este şi el o alifie bună împotriva durerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS