5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateConcursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura pe 18 noiembrie

Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura pe 18 noiembrie

Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura duminică, 18 noiembrie, în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În a doua decadă a lunii octombrie, Ministerul va publica pe site-ul oficial www.rezidenţiat.ro toate amănuntele privind metodologia şi condiţiile de participare, conform calendarului acţiunilor necesare pentru organizarea concursului. Tot în această perioadă s-a prevăzut demararea înscrierilor candidaţilor la concurs.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019.

Astfel, conform HG nr.131/2018 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2018-2019 cifra de şcolarizare a fost stabilită la 5.415.

Ministerul menţionează că pentru anul universitar 2017-2018 cifra de şcolarizare prin rezidenţiat a fost de 4.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS