10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile consumului uleiului de pește

Beneficiile consumului uleiului de pește

Uleiul de pește este recomandat de specialiști pentru că acesta conține o cantitate importantă de Omega-3, dar și o mulțime de alte substanțe care îmbunătățesc funcționarea organismului. Este cunoscut ca un excelent stimulator al imunității.
Uleiul de pește reprezintă un derivat din țesutul peștilor grași și conține acizi grași Omega 3, cel mai important fiind acidul eicosapentaenoic (EPA) și cel docosahexaenoic (DHA), care joacă un rol important în reducerea inflamațiilor din organism, dar prezintă și alte beneficii pe care le vom afla în continuare.

Este bogat în vitamina D

S-a demonstrat că uleiul din ficat de cod administrat în primii ani de viață ajută la dezvoltarea creierului, a funcției cognitive și a memoriei, expresia tradițională „Uleiul de pește face copilul deștept“ fiind demonstrată științific astăzi. Uleiul din ficat de cod este în același timp o sursă importantă de acizi grași polinesaturați Omega 3. Dintre aceștia se distinge acidul docosahexaenoic (DHA), care joacă un rol important în dezvoltarea creierului și a sistemului nervos central, dovedindu-și eficiența și în combaterea unor forme de depresie și a unor afecțiuni precum ADHD-ul.
Uleiul de pește este, nu în ultimul rând, bogat în vitamina D, care contribuie la fixarea calciului în organism, având un rol esențial în prevenirea și combaterea rahitismului. De aceea, trebuie consultat medicul în cazul administrării la copii mici, deoarece poate interfera cu administrarea de Vigantol sau Vigantoletten, conducând la o hipervitaminoză D (intoxicație cu vitamina D).

Uleiul de pește, util pentru sănătatea inimii

Cu toții știm că grăsimile se depun pe pereții arterelor și duc la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, însă grăsimile bune au un efect exact contrar. Uleiul de pește, bogat în asemenea grăsimi, contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea nivelului colesterolului bun (HDL), astfel fiind de ajutor în prevenția unor boli de natură cardiovasculară, cauza principală de deces la nivel mondial.
Uleiul de pește contribuie la producerea unor substanțe numite prostaglandine, care au un rol important în reglarea tensiunii arteriale, cât și în procesul de coagulare a sângelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS