22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVlad Voiculescu: Faptele penale din spitale vor fi sesizate organelor de anchetă

Vlad Voiculescu: Faptele penale din spitale vor fi sesizate organelor de anchetă

La Agenția Națională de Transplant au fost descoperite mai multe nereguli, în urma verificărilor Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Din patru spitale acreditate pe care le-au verificat inspectorii, la toate au fost descoperite nereguli.
Cele patru unități verificate, care au fost acreditate pentru transplant, deși nu îndeplineau condițiile minime, sunt spitalele județene din Brăila, Alba Iulia, Ploiești și Reșița.
”Nici un centru nu dispunea de măsurile necesare. Brăila, Alba Iulia, Ploiești și Reșița sunt spitalele cu nereguli. Am găsit nereguli în derularea unui program european”, a  spus Voiculescu. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, anunță că a depistat fapte de natură penală și va sesiza organele în drept.
Au existat și nereguli în ceea ce privește cheltuirea banilor publici. De exemplu, un contract a fost semnat de un șofer, care avea și jumătate de normă la departamentul de achiziții, dar care a declarat că nu a înțeles ce a semnat, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.
De asemenea, în urma controlului a fost sesizată și Agenția Națională de Integritate, în privința unui posibil conflict de interese.

Ministrul a vorbit și despre neregulile descoperite la spitalul Sfânta Maria din Capitală, despre care ministrul spunea recent că a fost acreditat pentru transplant pulmonar fără să aibă în componenţă un departament de pneumologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS