14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAmbulatoriul de la Spitalul Municipal se mută în fostul sediu al DNA

Ambulatoriul de la Spitalul Municipal se mută în fostul sediu al DNA

Aici se va muta ambulatoriul Spitalului „Filantropia“ (Foto: Traian Mitrache)
Aici se va muta ambulatoriul Spitalului „Filantropia“ (Foto: Traian Mitrache)

Ambulatoriul Spitalului „Filantropia“ din Craiova se mută înfostul sediu al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Clădirea unde funcționa până ieri trebuie reabilitată. Se va întâmpla acest lucru, dar anul viitor. Medicii din ambulatoriu au început să se mute pentru că o parte din tavan s-a prăbușit. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. În urmă cu un an, pacienții au sesizat că o bucată din tavanul de la parterul imobilului a căzut. Atunci parterul ambulatoriului a fost închis. Acum, însă, situația s-a agravat și a trebuit să fie închisă complet clădirea.
Spitalul Municipal „Filantropia“ are mai multe clădiri foarte vechi. Unele dintre ele nu mai pot fi reabilitate, așa că vor fi demolate după ce secțiile o să fie mutate din Spitalul Municipal.
Clădirea în care se află Ambulatoriul va fi reconsolidată și modernizată, dar medicii se vor muta, ca o soluție temporară, în fostul sediu al DNA. „De astăzi (ieri – n.r.) am început să mutăm cabinetele în fosta clădire a DNA-ului. Este o situație temporară. Am găsit acolo loc pentru fiecare cabinet, circuitele corespund unui ambulatoriu de specialitate“, a spus Alice Gavrilă, managerul Spitalului „Filantropia“.
Imobilul în care sunt mutate cabinetele medicale este funcțional. Lucrările la ambulatoriu vor începe odată cu aprobarea bugetului, adică în jurul datei de 4 februarie. „A fost o situație de avarie și ni s-a solicitat o clădire care este pusă la punct. Le-am permis să se mute, însă trebuie să facem o hotărâre de consiliu local în luna ianuarie prin care să predăm amplasamentul spitalului. Deocamdată nu este nici un fel de problemă cu partea de utilități pentru că oricum primăria trebuia să plătească, fiind clădirea ei“, a precizat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS