13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateArafat: Pacienţii de la UPU vor fi chestionaţi de un personal neutru în privinţa nemulţumirilor

Arafat: Pacienţii de la UPU vor fi chestionaţi de un personal neutru în privinţa nemulţumirilor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat, azi, la Târgu Mureş, că un personal neutru va colecta date la nivel naţional de la pacienţii aflaţi la unităţile de primiri urgenţe, începând din aprilie sau mai, pentru a le afla nemulţumirile, acţiunea urmând să dureze doi ani.

„Comisia a discutat problemele principale cu care ne confruntăm în unităţile de primiri urgenţe din punct de vedere al relaţiei cu pacienţii care vin acolo şi motivele principale de nemulţumire ale pacienţilor. Ca să avem ideea clară despre ce se întâmplă, a fost chiar lucrat un formular care va fi definitivat în următoarea săptămână şi vom începe să facem evaluări, cu personal neutru, adică din afara unităţilor de primiri urgenţe, care se va deplasa şi va colecta date de la pacienţi – părerea lor despre sectorul de primiri urgenţe, care este situaţia, ce i-a nemulţumit, ce i-a mulţumit”, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, un astfel de formular a fost aplicat la Cluj, cu întrebări şi note, iar rezultatele sunt „interesante”.

Arafat a precizat că datele astfel colectate vor fi prezentate mass-media, dar vor fi foarte importante şi pentru minister, care este interesat atât de percepţia pacienţilor, cât şi de posibilitatea îmbunătăţirii situaţiei în urma acestor evaluări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS