23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateGrevă în sistemul sanitar: Medicii nu vor lucra mâine, între orele 8.00 şi 10.00

Grevă în sistemul sanitar: Medicii nu vor lucra mâine, între orele 8.00 şi 10.00

Sindicaliştii din Sănătate vor intra mâine dimineaţă într-o grevă de avertisment de două ore, informează realitatea.net. Astfel, între orele 8.00 şi 10.00, cadrele medicale îşi vor întrerupe activitatea, urmând să fie preluaţi şi trataţi doar pacienţii cu urgenţe. Sindicaliştii şi reprezentanţii guvernului au purtat şi ieri negocieri, însă pentru că nu s-a ajuns la nici un acord, reprezentanţii cadrelor medicale au confirmat declanşarea grevei de avertisment care fusese anunţată în urmă cu două săptămâni.

Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara miercuri, după o întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, că în acest moment greva generală anunţată pentru 28 noiembrie este ilegală, iar prima măsură ar fi sesizarea instanţei, care să constate acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS