16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOlt: Contract de colaborare între Spitalul de Urgenţă Slatina şi Spitalul Niguarda din Milano

Olt: Contract de colaborare între Spitalul de Urgenţă Slatina şi Spitalul Niguarda din Milano

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, judeţul Olt şi Spitalul Niguarda din Milano, Italia, au semnat astăzi un acord de colaborare pentru următorii trei ani privind formarea profesională, documentul fiind prezentat de secretarul de stat Raed Arafat. Medicii şi asistenţii Spitalului de Urgenţă Slatina beneficiază din 2008 de un program de formare profesională coordonat de specialiştii italieni privind cele mai noi tehnici din sectorul medical, până în prezent 200 de cadre medicale din Spitalul de Urgenţă Slatina beneficiind de schimburi de experienţă în Italia şi România.

Potrivit noului acord, secţiile spitalului judeţean de urgenţă Slatina în care se vor desfăşura cursurile de pregătire în următorii trei ani vor fi Oncologie şi Pediatrie, dar şi Unitatea de Primiri Urgenţe, în care de şase ani se lucrează împreună cu specialiştii italieni pentru dezvoltarea medicinei de urgenţă.

Spitalul Niguarda este unul dintre cele mai mari spitale din Italia şi unul dintre cele mai active centre de transplat de organe. Are peste 4.100 de salariaţi, dintre care 750 de medici şi peste 2.000 de asistenţi şi personal tehnic. Având specialişti în toate patologiile pentru adulţi şi copii şi peste 70 de secţii, spitalul Niguarda este un punct de referinţă în regiunea Lombardia, fiind considerat unul dintre cele mai performante spitale la nivel naţional şi internaţional.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS