16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFără indigestie de Crăciun

Fără indigestie de Crăciun

Ce trebuie să facem ca să nu ajungem la urgenţă de Sărbători? Simplu, cumpătarea şi modul în care asociem alimentele ne pot feri de problemele de sănătate.

Iată câteva recomandări în acest sens.
1. Carnea de porc se digeră mai uşor dacă lângă ea adăugăm murături. În mod normal, carnea se digeră în 10-15 ore.
2. Sarea contribuie la creşterea tensiunii arteriale. Hipertensivii trebuie să se ferească să consume alimente sărate, în special carne preparată prin sărare.
3. Afumăturile sunt interzise persoanelor cu probleme hepato-biliare. Fumul conţine multe substanţe cancerigene sau care produc indigestie.
4. Alcoolul nu combate frigul. Dimpotrivă, produce o dilatare a vaselor sanguine care dă o senzaţie de căldură. Consumatorul are impresia că se încălzeşte, când de fapt el simte căldura pe care corpul o pierde;
5. Alcoolul, în cantităţi mari, combinat cu o masă copioasă poate duce la pancreatită, o boală extrem de severă care necesită spitalizare;
6. Cantitatea de alcool pe care ficatul poate să o prelucreze este diferită la femei faţă de bărbaţi. 40 ml de băuturi tari, 200 ml de vin, sau 500 ml de bere sunt suficiente pentru un bărbat, iar pentru femei, jumătate din aceste cantităţi.
7. În timpul mesei nu este bine să bem apă sau alte lichide. Înainte de masă se poate consuma un aperitiv, iar după masă, o cafea sau un ceai amar care ajută digestia.
8. Băuturile răcoritoare din comerţ ne pot da glicemia peste cap. Conţin foarte mult zahăr, cam 100 de grame la un litru.
9. Între felurile de mâncare este bine să facem o pauză.
10. Dulciurile nu trebuie să fie consumate imediat după friptură; din cauza grăsimilor, ouălor şi a zaharurilor concentrate pe care le conţin pot provoca indigestii şi colici biliare.
11. Indigestia poate fi prevenită dacă între mese mâncăm fructe. Ananasul crud este foarte bun.
12. În caz de diaree, sunt recomandate bananele, pâinea prăjită, orezul şi cartofii fierţi.
13. Dacă avem constipaţie, sunt bune seminţele de in, perele, strugurii, varza acră sau prunele uscate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS