10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateIarba Sfântului Ioan, ideală pentru slăbit

Iarba Sfântului Ioan, ideală pentru slăbit

Salvia Sclarea, cunoscută şi sub denumirea de salvie pură (claris în latină înseamnă clar) sau Iarba Sfântului Ioan, este o plantă originară din Europa şi Asia. Este folosită de secole în medicina naturistă pentru a trata diverse probleme de sănătate, de la spălarea ochilor bolnavi până la tratarea tulburărilor menstruale.

Iarba Sfântului Ioan (Salvia Sclarea) este disponibilă astăzi pe scară largă în farmaciile naturiste din întreaga lume, sub formă de ulei esenţial sau extract uscat.
Extractul din Salvia Sclarea a devenit un ingredient popular în produsele pentru slăbit. Acesta creşte abilitatea organismului de a utiliza grăsimile, eliberând energie. Intervine în reducerea greutăţii prin scăderea poftei de mâncare şi accelerarea proceselor catabolice, creşte forţa şi rezistenţa în timpul desfăşurării activităţilor fizice.
Calmează indigestia şi reduce balonarea. Salvia Sclarea stimulează producţia de estrogeni, fiind eficientă în ameliorarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei, produse de deficitul de estrogeni, cum ar fi bufeurile.

Nu te scapă de durerile de cap

Iarba Sfântului Ioan are reputaţia de plantă cu proprietăţi euforice care intensifică efectele alcoolului.
Planta conţine ulei volatil bogat în linalol şi acetat de linalil, sclareol (o diterpenă caracteristică), derivaţi diterpenici şi triterpenici, substanţe amare, pigmenţi fenolici şi chinoidici, acid ursolic, derivaţi fenolici, zaharuri, săruri minerale etc.
Planta se mai foloseşte pentru tratarea bronşitei, a gingivitei, aftelor, amigdalitei, escoriaţiilor, plăgilor, dermatitelor, micozelor pielii.
Este recomandată în anorexie pentru că stimulează digestia, ca afrodiziac sau la tratamentul unor afecţiuni care ţin de insuficienţa de estrogeni, cum ar fi vaginită atrofică, infecţii genitale, frigiditate.
Apa de Salvia Sclarea este folosită în industria cosmetică la fabricarea parfumurilor bio. Producătorii atrag însă atenţia că produsul poate avea efecte uşor sedative, motiv pentru care trebuie folosit în cantităţi mici de şoferi sau de alte persoane care desfăşoară activităţi ce necesită concentrare şi atenţie. De asemenea, folosirea îndelungată a parfumului este interzisă persoanelor cu probleme hormonale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS