19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateSlăbiţi cu cereale integrale

Slăbiţi cu cereale integrale

Iarna, micul dejun trebuie să includă cereale integrale, care ajută la menţinerea unei greutăţi ideale şi la o stare generală de bine pe parcursul întregii zile, susţin cercetătorii britanici.

O alimentaţie echilibrată, bogată în cereale, este foarte importantă pentru menţinerea stării de sănătate şi o greutate corporală corectă în anotimpul rece.
Iarna, şi în special de sărbători, avem tendinţa de a consuma multe produse bogate în grăsimi şi zaharuri, dar, pentru o bună stare de sănătate şi o greutate corporală corectă, trebuie să ţinem cont întotdeauna de nevoile nutriţionale ale organismului. Iar dacă avem şi un program de exerciţii fizice regulat, ne vom putem bucura mai mult timp de o funcţionare optimă a organismului şi de o siluetă de invidiat.
O alimentaţie echilibrată include o varietate de alimente, în cantităţi adecvate pentru menţinerea stării de sănătate, pe care trebuie să le repartizăm la cele trei mese principale şi două gustări. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importantă masă, întrucât trebuie să acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie şi, de aceea, nu poate fi înlocuit de nici o altă masă a zilei.

Un kilogram pierdut în două săptămâni

Cercetătorii de la Oxford Brookes University din Marea Britanie au constatat că un consum de cereale integrale pentru micul dejun, precum Nestlé Fitness, în fiecare dimineaţă, timp de şase săptămâni, dar şi ca substitut pentru dejun în primele două săptămâni, este eficient pentru scăderea în greutate.
În primele două săptămâni ale studiului, subiecţii au consumat cereale integrale la micul dejun şi la prânz, iar în ultimele patru săptămâni, doar la micul dejun.
85% dintre subiecţi au pierdut în medie 1,1 kg după primele două săptămâni ale studiului. 75% dintre subiecţi au pierdut în medie 1,4 kg la finalul celor şase săptămâni de studiu.
În mod interesant, pierderea în greutate a fost mai mare la persoanele care au consumat o varietate mai mare de cereale integrale pentru micul dejun decât la cele care au consumat un singur tip de cereale pentru micul dejun.
Cerealele integrale au în general un conţinut redus de grăsimi şi o concentraţie ridicată de carbohidraţi şi fibre, ceea ce face ca persoanele care le consumă la micul dejun să fie mai puţin predispuse tentaţiei de a mânca între mese, ceea ce ar explica modul în care subiecţii implicaţi în studiu au pierdut în greutate.
Studiul a fost finanţat dintr-un fond al Cereal Partners şi a utilizat o varietate de cereale pentru micul dejun Nestlé, printre care şi Fitness. Rezultatele sunt publicate în ediţia din martie a revistei Nutrition Bulletin al British Nutrition Foundation şi sunt disponibile on line.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII