16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateSpanacul ţine diabetul la distanţă

Spanacul ţine diabetul la distanţă

Primăvara este anotimpul potrivit pentru o cură de detoxifiere, dar şi pentru un aport de minerale şi vitamine. Salata verde, spanacul, urzicile, dragaveiul sunt primele zarzavaturi care ne oferă aceste avantaje şi trebuie să profităm de ele.

Spanacul, în mod deosebit, conţine magneziu, element care se consideră că ţine la distanţă diabetul de tip II. Are, de asemenea, fier care previne anemia.

El trebuie consumat crud, în salate, sau opărit foarte puţin (cinci minute), pentru a nu-şi pierde calităţile nutritive. Este bine să evitaţi preparatele tradiţionale din spanac – tocăniţe, piureuri etc., preparate prin fierbere îndelungată sau prăjire – pentru că este dăunător organismului. Se ştie, de asemenea, că spanacul curăţă excelent căile digestive, fiind recomandat în curele de detoxifiere a organismului.

El mai conţine minerale precum sodiu, fosfor, calciu, zinc, iod, potasiu şi vitamine A, B1, B2, B9 (acid folic), B12, C şi K. Conţine în cantităţi mici aminoacizi esenţiali, glucide, lipide şi protide. Având un efect puternic antioxidant, spanacul întârzie îmbătrânirea (împiedică formarea radicalilor liberi) şi previne apariţia cancerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS