20.3 C
Craiova
vineri, 6 iunie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareCum se face salata grecească perfectă! Ce ingrediente trebuie evitate

Cum se face salata grecească perfectă! Ce ingrediente trebuie evitate

Salata grecească este un preparat simplu și delicios, dar adăugarea unor ingrediente nepotrivite poate compromite complet gustul autentic.

Acest tip de salată este cunoscut pentru combinația de ingrediente proaspete și echilibrul perfect între arome. Cu toate acestea, mulți fac greșeala de a adăuga elemente care nu aparțin rețetei originale, alterând astfel specificul acestui preparat mediteranean.

Oțetul, salata verde și sucul de lămâie nu au ce căuta într-o salată grecească tradițională! Secretul constă în prospețimea legumelor, care trebuie tăiate bucăți, fără a fi fărâmițate. De asemenea, deși porumbul dulce este adesea folosit în salate, acesta nu are ce căuta într-o salată grecească. Sosurile cremoase precum maioneza sau dressingurile pe bază de smântână nu sunt folosite în bucătăria grecească. 

Salata grecească este un preparat vegetarian, iar adăugarea de carne sau mezeluri nu doar că schimbă rețeta, dar și elimină caracterul său tradițional. Ingrediente precum morcovii, broccoli sau alte legume similare sunt complet străine de salata grecească și pot afecta echilibrul aromelor.

Pentru a pregăti o salată grecească perfectă, folosește doar următoarele ingrediente:

  • Roșii proaspete și bine coapte
  • Castraveți crocanți
  • Ceapă roșie
  • Măsline kalamata
  • Brânză feta de calitate
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Oregano proaspăt sau uscat
  • Ardei gras (opțional)

Citește și: Florin Dumitrescu a gustat o mâncare bizară gătită chiar de colegul Bontea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS