20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIris Apfel, simbol al universului modei din New York, a murit. Avea 102 ani

Iris Apfel, simbol al universului modei din New York, a murit. Avea 102 ani

Iris Apfel, simbol al universului modei din New York, subiect de expoziţii şi vedetă pe Instagram, a murit la vârsta de 102 ani.

Prin ochelari supradimensionați cu ramă neagră, Iris Apfel a cercetat lumea timp de peste un secol cu ​​încrederea unei femei care a respins convențiile și și-a stabilit propriul stil pentru toți.

Apfel a murit vineri la vârsta de 102 de ani, potrivit unei postări pe pagina ei de Instagram. A murit în casa ei din Palm Beach, Florida, a declarat Stu Loeser, un purtător de cuvânt al proprietății sale, potrivit CNN. Iubea accesoriile voluminoase, jazz-ul, munca și a profitat de orice ocazie care i-a venit în cale. A fost subiect de expoziții de artă prestigioase, de coperți de reviste, a dat umele unei linii de cosmetice. A fost subiectul unui film documentar. A avut un contract de modeling și o păpușă Barbie făcută după imaginea ei.

„Sunt foarte pasionată de ceea ce fac”, a spus Apfel pentru CNN într-un interviu în 2018. „Îmi pun inima și sufletul (în lucruri) și mă hrănește. Mă împing până nu mai pot și apoi revin pentru mai multe.”

Carieră prestigioasă

Născută Iris Barrel în Queens, New York, în 1921, a fost singurul copil al părinților evrei Samuel și Sadyel. Ea s-a descris ca o cumpărătoare cu centură neagră. A făcut prima ei achiziție la 11 ani, când mama ei i-a dat 25 de dolari pentru a-și cumpăra o rochie de Paște. A costat 12,95 USD. Pantofii asortați și o pălărie costă aproximativ 8 USD. Călătoria cu trenul dus-întors doar 10 cenți.

Era o vânătoare de chilipiruri, o colecționară. În 2015, ea a declarat pentru Vanity Fair că încă purta rochia pe care a avut-o ​​la prima întâlnire cu regretatul ei soț, Carl Apfel, cu aproximativ 68 de ani în urmă. A murit în 2015, la câteva zile înainte de a împlini 101 ani.

La acea vreme, ea l-a descris drept „un om foarte generos și un om foarte amuzant”. S-au căsătorit în 1948 și în câțiva ani au înființat Old World Weavers, o afacere care a permis cuplului să se complace în pasiunea lor pentru țesături și călătorii. Au zburat între continente pentru a procura textile vintage și antice pentru clienți precum Estée Lauder, Greta Garbo și nu mai puțin de nouă președinți din SUA.

Citește și: Restricţii de circulaţie pentru meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Rapid 1923

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS