25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareSomon la cuptor cu portocale 

Somon la cuptor cu portocale 

Somonul la cuptor cu portocale este super gustos și foarte ușor de făcut.

Ingrediente:

½ somon dezosat; 1 portocală; 1 lingură de ulei de măsline; 2 linguri de vin alb; 1 ceașcă cu apă; sare și piper, după gust

Mode de preparare:

Bucata de somon se taie în 4 bucăți, cam de o palmă și se așază într-un vas de iena. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Se lasă peștele deoparte și separat se prepară sosul din jumătate de portocală, o lingură de ulei de măsline, două linguri de vin alb și o ceașcă de apă.

Se toarnă sosul cu grijă peste toate feliile de somon, iar apoi peste fiecare bucată de pește se pune o felie de portocală. Apoi se presară cimbru și se bagă la cuptor, acoperit cu capacul de la vasul de iena.

Se bagă în cuptorul încins la 220 de grade, timp de aproximativ 30 minute. Primele 20 de minute acoperit, iar în ultimele 10 minute fără capac!

Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS