29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareRulouri de vinete în sos marocan

Rulouri de vinete în sos marocan


Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 300 g brânză de vaci sau tofu pentru vegetarieni
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 cepe verzi
  • 1/2 linguriţă sare

Sosul Marocan:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei kapia mare
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • un vârf de cuţit de scorţişoara pudră
  • 1/4 fulgi de ardei iute (optional)
  • 100 ml sos picant marocan (Harissa) sau pastă de ardei iute
  • 600 g roşii decojite
  • Pentru servire frunze de busuioc proaspete şi parmezan ras

Mod de preparare:

Într-o tigaie pune uleiul la foc mediu, când s-a încins adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt. Se sotează 5 minute amestecând des. Se pune usturoiul, boiaua, chimenul, scorţişoara, fulgi de ardei şi sarea. Se mai sotează încă 3 minute.
Se pune Adaugă Harissa şi roşiile decojite tocate. Se fiarbe încet 35-40 de minute.
Se spală bine vinetele, se taie felii de jumătate de centimetru grosime.
Se presară sare pe fiecare felie de vinete. Se pun într-o sită să se scurgă. Se presează cu degetele pentru a scoate surplusul de apă.

Într-un bol se pune brânza şi usturoiul zdrobit, ceapa verde, sare şi se amestecă bine.
Se pun la încins 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă mai mare la foc mediu mic. Se prăjesc vinetele 2-3 minute pe ambele părţi sau până când se rumenesc. Se scot vinetele pe prosop de hârtie.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se pune sosul de roşii într-o tavă. Pe o felie de vânătă se pune o linguriţă de brânză într-un capăt şi se rulează. Se pune ruloul obţinut în sos.
Se bagă tava în cuptor pentru 25-30 de minute. Se scoate tava din cuptor şi se presară deasupra parmezan ras şi frunze de busuioc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS