22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePiept de porc la cuptor, gătit întreg, cu varză murată călită

Piept de porc la cuptor, gătit întreg, cu varză murată călită


Ingrediente:

1 bucată piept de porc, 2 verze murate, 1 plic mărar, 120 g unt, 3 cepe, 1 căpăţână de usturoi, 120 g pastă de roşii, 30 g cimbru, 10 g chimen, 80 g slănină de porc afumată.

Mod de preparare

Tăiem varza murată subţire şi o lăsăm la desărat, în apă rece, măcar 30 de minute înainte să o gătim.
Tăiem ceapa julienne subţire, tocăm usturoiul mărunt. Punem ceapa şi usturoiul la gătit într-o cratiţă întinsă. Aşezăm pieptul de porc întreg şi îl gătim bine pe ambele părţi.
Punem carnea la cuptor timp de 3 ore la 170°C într-o tavă acoperită.
În cratiţa în care am gătit pieptul de porc adaugăm varza murata tăiată. Călim totul, apoi punem slănina tăiată cuburi şi pasta de tomate. Adaugăm condimentele, punem apa cât să acopere şi lăsăm să fiarbă.
Imediat ce pieptul de porc este gata îl tăiem felii, îl aşezăm peste varza călită. Lăsăm totul la cuptor împreuna cu varza timp de 30 de minute. Se serveşte fierbinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS