10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareReţeta de weekend - Fileuri de somon cu orez şi sos mediteranean

Reţeta de weekend – Fileuri de somon cu orez şi sos mediteranean

Ingrediente:
65 g orez arborio, 6 măsline Kalamata, pătrunjel (după gust), un ardei gras roşu, 2 linguri mazăre, o lămâie, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper după gust, 2 fileuri de somon , o lingură de caju.
Mod de preparare:
Puneţi orezul la fiert. Amestecaţi din când în când ca să nu se lipească. Pentru al dente se fierbe 12 minute la foc mediu.
După ce a fiert, puneţi-l într-o cratiţă încinsă cu jumătate din ardeiul roşu tăiat felii şi mazărea. Amestecaţi totul 2-3 minute la foc mediu.
Între timp, într-o tigaie încinsă puneţi fileurile de somon şi frigeţi-le 5 minute pe fiecare parte (fileurile să aibă 1-1,5 cm grosime). Se vor face bine în exterior şi vor ramane suculente în interior.
Sosul se prepara astfel: amestecaţi ptrunjelul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, măslinele, alunele caju prăjite şi sfaramate, sare şi piper.
Serviţi fileurile de somon peste orez, şi deasupra turnaţi sosul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS