Acasă Magazin Retete culinare Cum preparăm cea mai delicioasă tobă de casă

Cum preparăm cea mai delicioasă tobă de casă

-

Toba de casă este unul din preparatele nelipsite de la masă de Crăciun. Munceşti puţin mai mult ca să o prepari, dar rezultatul va fi unul foarte bun, iar preparatul mult mai sănătos decât cel cumpărat din comerţ.

Reţeta pentru o tobă de casă delicioasă

Ingrediente: stomacul sau/și maşe mai groase, capul porcului, rinichiul, inima, o bucată ficat, muşchiuleţii, usturoi, piper măcinat, piper bobe, foi de dafin, sare.

Preparare: Se spală bine toate ingredientele și se pun într-un vas bun pentru fiert. Se acoperă cu apă și se adaugă foi de dafin, piper boabe și sare.
Se fierb până intră ușor furculița în ele. Se desface carnea de pe cap. Foarte importante sunt urechile, limba și șoriciul fiindcă au o contribuție importantă la gustul și aspectul tobei. După ce s-au fiert, se tăie cuburi ingredientele. Pentru un aspect frumos, încercați să le tăiați puțin mai mari.

Se adaugă sare și piper după gust. Se pune și o cană din zeama în care au fiert, apoi se amestecă usturoiul pisat și se amestecă bine. Gustați, iar dacă este cazul mai adăugați sare, piper sau usturoi.
Apoi se pregăteşte stomacul. Se îndepărtează membrană interioară și se freacă bine cu sare grunjoasă. Se lasă peste noapte în apa în care se adăugă oțet și ceapă tăiată felii. A două zi se clăteşte bine.

Tobă/sursafoto:https://cyd.ro


Se umple stomacul și la final se coase. Nu trebuie lăsat nici prea gol, dar nici nu trebuie umplut foarte tare ca să nu pocnească la fiert.
Apoi se fierbe circa 20 minute în zeamă în care au fiert ingredientele. Se scoate și se pune peste tobă o greutate care să o preseze. Nu vă fie teamă, nu vor pocni sub această greutate. Se dă, apoi, la rece, iar când se serveşte se tăie feliile cu un cuțit foarte bine ascuțit.

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.