Acasă Actualitate Piața auto din România a fost cea mai dinamică din Europa, în...

Piața auto din România a fost cea mai dinamică din Europa, în luna octombrie

-

Vânzările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au înregistrat o creştere de 8,6% în luna octombrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat marţi Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). În România a fost cea mai dinamică piaţă auto din Europa. Aici, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creştere de 58,1% în ritm anual, informează digi24.ro.

În România, în luna octombrie 2019 au fost înmatriculate 10.649 de autoturisme, în creştere cu 58,1% comparativ cu 6.736 unităţi în luna octombrie a anului trecut. În primele 10 luni ale anului curent, în România au fost înmatriculate 134.698 de autoturisme, în creştere cu 18,9% în ritm anual, în timp ce piaţa auto din Europa a înregistrat un declin de 0,7% în primele zece luni ale anului.

În UE şi ţările EFTA au fost înmatriculate 1,214 milioane de autoturisme, luna trecută

Luna trecută, în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) au fost înmatriculate 1,214 milioane autoturisme, comparativ cu 1,083 milioane autoturisme înmatriculate în luna octombrie 2018.
Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în aproape toate statele UE. Excepţie fac Ciprul şi Marea Britanie. Patru din cele cinci mari pieţe au înregistrat creşteri solide, în frunte cu Germania (12,7%), Franţa (8,7%), Italia (6,7%) şi Spania (6,3%). În Marea Britanie s-a înregistrat un declin de 6,7%.

Revenire semnificativă a cererii pentru autoturismele Volkswagen

În ceea ce priveşte marii producători auto, luna octombrie a fost marcată de o revenire semnificativă a cererii pentru autoturismele Volkswagen. Acestea au înregistrat o creştere a vânzărilor de 29%. Imediat după marca germană se situează Renault, care a înregistrat în luna octombrie o creştere a vânzărilor de 15,8%.

Înmatriculările de autoturisme marca Dacia în Europa, în creştere

În ceea ce priveşte înmatriculările de autoturisme marca Dacia în Europa, acestea au crescut cu 7,8% în luna octombrie până la 40.687 unităţi.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

Localizarea AML, activă pentru apelurile de urgență

Cetățenii care sună la numărul de urgență 112 de pe smartphone beneficiază de tehnologia Advanced Mobile Location (AML). Facilitatea a fost implementată...

Craiova: Înscrieri online a candidaților pentru profesia militară

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului militar zonal Dolj, activitatea de recrutare de la distanță, în vederea înscrierii...