13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum scapi de musafirii care nu vor să plece

Cum scapi de musafirii care nu vor să plece

O actriță britanică spunea că de fiecare dată când avea un musafir nepoftit, își punea pălăria, cizmele și își lua umbrela înainte de a deschide ușa. Dacă musafirul îi plăcea, spunea: “Ah, ce bine, tocmai am ajuns acasă”, iar dacă nu, îi spunea: “Vai de mine, ce păcat, tocmai eram pe picior de plecare.(sursa: eustiu.com)

Dar ce facem cu ăia pe care deja i-am primit? Și au trecut 3, 5, 7 ore, dar ei nu se grăbesc nicăieri. Nu poți pur și simplu să le arăți cu degetul spre ușă. Și atunci ești nevoit să apelezi la tot felul de stratageme. Iată 6 lucruri care îi vor face să plece mai repede.

Ce să faci ca musafirii să plece mai repede?

Începe să strângi masa sau să faci curat primprejur. Ăsta e un semnal elegant și laconic, care sugerează că e vremea să vă luați rămas bun.

Fă o aluzie subtilă că ai ceva important de făcut. Din categoria: Șefu’ a luat-o razna și îmi cere un raport până mâine dimineațăMă doare capul, am dormit atât de prost noaptea trecută; I-am promis vecinului că-l ajut azi să repare un raft. 

Servește-i cu ceai sau cafea înainte de plecare, cu formularea: Luăm o cafea înainte de plecare?

Împachetează-le niște delicii și propune-le să le ia acasă. Nu știut cât de aghesmuiți trebuie să fie oaspeții tăi ca să nu înțeleagă toate aceste aluzii.

Probabil nu vor să plece pentru că ești o gazdă bună. Dar e timpul să-ți arăți colții și să apelezi la artileria grea. Cum anume? Îi scrii vecinului pe whatsapp să scoată bormașina și să-și facă un pic de cap. Vecinii mereu au ceva de găurit.

Le arăți pozele din vacanță, le arăți pozele din album, le arăți pozele de la balul de absolvire. După care deschizi un sertar și zici: Și acum, caseta de la nuntă?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS