11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPastă de ardei copți cu usturoi și muștar

Pastă de ardei copți cu usturoi și muștar

Ingrediente: 750 g ardei capia copt, 250 g roșii, 100 ml ulei, 1 ardei iute, sare, piper, 20 g zahăr, 3-4 căței de usturoi, 2 linguri muștar

Mod de preparare:

Coaceți și curățați ardeii de coajă și de semințe. Puneți fâșiile de ardei copt într-un robot de bucătărie sau blender și pasați până obțineți o pastă.

Puneți și roșiile decojite, usturoiul și ardeiul iute curățat în blender și pasați totul cât mai omogen. Puneți pasta de roșii într-un vas și fierbeți până când scade în volum.

Puneți uleiul, pasta de ardei și pe cea de roșii cu usturoi într-o oală pe foc. Adăugați sare, piper și zahăr și lăsați să fiarbă, la foc mic, 30 de minute din momentul în care dă în clocot. Amestecați din când în când.

După ce stingeți focul, adăugați muștarul. Amestecați bine și lăsați să se răcească puțin. Puneți pasta încă fierbinte în borcane sterilizate, pe care le închideți ermetic.

Întoarceți borcanele invers, pentru a se vida, și lăsați-le să se răcească încet. Păstrați borcanele într-un loc uscat și răcoros.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS