17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn vietnamez nu s-a mai tuns de 80 de ani

Un vietnamez nu s-a mai tuns de 80 de ani

Un bărbat vietnamez nu şi-a mai tuns părul de aproape 80 de ani. Acesta spune că îi este teamă că va muri dacă va face acest lucru, scrie agentia reuters.

Nguyen Van Chien, un bărbat de 92 de ani, din regiunea Deltei Mekong, din sudul Vietnamului, este mândrul proprietar al unei cozi cu o lungime de cinci metri. Bărbatul a ajuns la această „performanţă“ întrucât crede într-o tradiţie care spune că o persoană nu trebuie să modifice atributele cu care s-a născut.

„Cred că dacă mă tund voi muri. Nu îndrăznesc să schimb nimic la el, nici măcar să-l pieptăn“, a declarat Chien. „Doar îl îngrijesc, îl acopăr cu o eşarfă ca să-l ţin uscat şi curat şi ca să arate bine“.

Chien, care venerează nouă puteri şi şapte zei, crede că misiunea sa este aceea de a lăsa să-i crească părul, pe care îl ţine într-un coc acoperit cu un turban portocaliu.

A renunţat la scoală ca să nu trebuiască să se tundă

I s-a cerut să se tundă pe când era elev, motiv pentru care a renunţat la şcoală după clasa a treia. Atunci a decis să nu-şi mai taie părul, să nu-l mai pieptene şi nici să-l mai spele vreodată.

Chien este adeptul unui cult aproape dispărut, cunoscut sub numele de „Dua“ („Religia nucii de cocos“), denumire dată după fondatorul său, care susţinea că a supravieţuit doar cu nuci de cocos ca să-şi păstreze vitalitatea.

Dua este interzisă în Vietnam şi considerată o credinţă falsă.

Cel de-al cincilea fiu al lui Chien, Luom, îşi ajută tatăl să-şi îngrijească coada uriaşă. Acesta crede şi el în legătura dintre păr şi mortalitate şi povesteşte că a văzut un om murind după ce a încercat să-şi lege la loc cu un şnur părul tăiat. „Aceste lucruri par prosteşti, dar sunt sacre“, a spus Luom, în vârstă de 62 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS