10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinApple oferă radio pe iPhone cu ajutorul lui Siri

Apple oferă radio pe iPhone cu ajutorul lui Siri

Apple a început implementarea radioului în sistemul de operare iOS, folosind asistentul virtual Siri. Pe la începutul iPhone-ului, în urmă cu 12 ani, mulţi utilizatori ridiculizau telefoanele Apple pentru lipsa funcției Radio FM.

Capabil pentru sistem de operare iOS 13

Apple a anunţat că această funcţie este considerată o nouă capabilitate pentru sistemul de operare iOS 13. Totuşi, iOS 13 este acum în variantă beta. Disponibil pentru toţi utilizatorii de iPhone-uri, Apple a pornit posibilitatea de testare pe telefoanele care rulează această versiune software. 

Ce trebuie să facă utilizatorii?

Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să activeze Siri şi să îi ceară să asculte un post de radio anume, iar telefonul va începe redarea folosind servicii precum TuneIn, iHeartRadio şi Radio.com. Nu este necesară instalarea aplicaţiilor din AppStore pentru această funcţionalitate.

Funcție radio după 12 ani de la lansarea primului iPhone

Aplicaţiile de radio erau deja disponibile în AppStore de foarte mulţi ani.Cine îşi dorea cu adevărat să asculte radio o putea face printr-o metodă similară, doar că fără ajutorul asistentului virtual Siri. Acestea erau disponibile și prin instalări ale aplicațiilor din AppStore, contra cost, pentru funcții premii și fără reclame.

Apple recunoaște 100.000 de posturi de radio prin intermediul Siri

Apple se laudă cu disponiblitatea a 100.000 de posturi de radio prin intermediul Siri. Nu este clar, însă, dacă acestea vor fi disponibile la lansarea oficială a iOS 13, sau dacă toate sunt disponibile încă din beta. Posturile redate prin Siri pe iPhone sunt listate în aplicaţia Music la melodiile „redate recent”. În cazul în care doriţi să reveniţi la un post de radio fără să folosiţi siri din nou, acestea nu vor mai fi listate.

Actualizare automată pe HomePod

Această funcţionalitate nouă este însă disponibilă şi pe boxa inteligentă HomePod. Pe HomePod nu poţi instala aplicaţii individuale, asta înseamnă că nu există altă metodă de a asculta radio fără a folosi telefonul. De asemenea, pe HomePod, spre diferenţă de iPhone, funcţia deste disponibilă fără a fi necesar un update la o versiune beta de software, conform go4it.ro

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS