13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Plăcintă Banoffee

Reţeta de weekend – Plăcintă Banoffee

Ingrediente:
200 g biscuiţi digestivi sfărâmaţi, 50 g zahăr, 110 g unt topit, 5 banane coapte, 1 lingură de zeamă de lămâie, 4 pătrăţele de ciocolată pentru decor, 480 g frişcă lichidă, 2 linguri de zahăr pudră. Pentru caramel: 230 g unt, 165 g zahăr brun, 160 g frişcă lichidă, 20 g sirop de porumb, 1 vârf cuţit de sare.

Mod de preparare:
Pentru început, bate frişca cu zahărul şi las-o la rece. Fă caramelul astfel: într-o cratiţă, pune untul, zahărul brun, frişca şi siropul de porumb şi pune-o pe foc la temperatură potrivită, amestecând din când în când. Lasă focul mic şi fierbe 10 minute. Lasă să se răcească şi amestecă ocazional. Încinge cuptorul la 180 de grade şi pregăteşte o tavă cu foaie de copt. Într-un bol, amestecă biscuiţii sfărâmaţi, zahărul şi sarea. Adaugă 90 g unt topit şi amestecă. Pune amestecul în tavă şi presează-l cu ceva. Coace-l pentru 10 minute şi apoi lasă-l la răcit. Pune caramelul, păstrând un sfert din el pentru mai târziu. Acoperă cu o folie alimentară şi dă tarta la frigider pentru 3-4 ore. Într-un bol, pune bananele coapte şi sucul de lămâie. Pune feliile de banană peste tarta cu caramelul răcit, apoi pune frişca. Încălzeşte caramelul şi toarnă-l peste frişcă, apoi răzuieşte ciocolata pe deasupra şi poţi servi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS