19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGreşeli pe care le faci când foloseşti uleiuri esenţiale

Greşeli pe care le faci când foloseşti uleiuri esenţiale

Uleiurile esențiale sunt din ce în ce mai folosite, atât pentru uz estetic, cât și pentru sănătate. Ele sunt eficiente deoarece îți permit să beneficiezi de cele mai importante substanțe active ale plantelor de origine.

Trebuie să ai grijă, căci uleiuirile esențiale pot deveni toxice rapid. Îți arătăm când nu trebuie să folosești uleiuri esențiale, cum să nu le asociezi și ce uleiuri să nu cumperi.

Sunt câteva greșeli pe care le faci când folosești uleiuri esențiale și pe care le poți evita.

1. Asociezi uleiuri esențiale cu homeopatie

Uleiurile esențiale nu trebuie folosite simultan cu remediile homeopate. Uleiurile, mai ales cele de eucalipt și mentă, pot anula eficientă granulelor. Dacă urmezi un tratament care prevede folosirea de remedii homeopate și de uleiuri esențiale, ia întâi remediile, așteaptă o ora și abia apoi folosește uleiuri esențiale. De exemplu, pentru răceală, ia mai întâi echinaceea și după o ora pune câteva picături de ulei esențial de eucalipt într-un difuzor de camera pentru a descongestionă căile respiratorii.

2. Nu verifici eticheta

Uleiurile esențiale nu se cumpără oricum. Produsul pe care îl cumperi trebuie să conțînă 100% ulei esențial, nu coloranți, nu conservanți. Poți cumpără și amestecuri de uleiuri esențiale, însă acest lucru trebuie precizat pe eticheta. Dacă vrei cu adevărat să faci aromaterapie, cumpără amestecuri de uleiuri fără alte ingrediente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS