Ingrediente:

  • 1 conservă de năut 800g, scurs și clătit
  • 1 cană de leurdă, mărunțită
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 lingură tahini
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare, dupa gust
  • opțional: semințe de susan, boia dulce, pătrunjel proaspăt tocat, 1-2 linguri de ceapă roșie mărunțită etc.

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele în robotul de bucătărie. Lasă-l pe viteză maximă până se formează o pastă cremoasă. Reglează textura humusului adăugând puțină apă, dacă este cazul.

Decorează cu boia dulce sau semințe/verdețuri.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.