Donuts vegane cu glazură de sirop de arţar



Există foarte puțini oameni care pot rezistă tentației de a savura donuts sau acele gogoși pufoase cu diverse arome. Sau mai multe. Căutând o alternativă mai sănătoasă, am descoperit această rețeta de donuts vegane cu glazură de sirop de arțar.

Căldură și aromă condimentelor orientale se îmbină de minune cu gustul delicat al laptelui de migdale, iar făînă fără gluten face că acest deșert să fie potrivit și pentru cei care au intoleranță la gluten. Un deșert delicios, numai bun de savurat alături de o cană de ceai sau cafea aburindă.

Ingrediente pentru gogoși vegane cu glazură de sirop de arțar:

-265 gr de făînă fără gluten;

-100 gr de zahăr de trestie, nerafinat;

-2 lingurițe de praf de copt;

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-1/4 linguriță de sare;

-1 linguriță de scorțișoară, măcinată;

-1/4 linguriță condiment 5 spice;

-1/4 linguriță cardamom măcinat;

-1/4 lingurițe cuișoare măcinate;

-1/2 linguriță de ghimbir măcinat;


-330 ml lapte de migdale;

-65 ml ulei de cocoș, topit și răcit;

-1 linguriță de extract de vanilie.

Pentru glazură de sirop de arțar:

-120 gr de zahăr pudra;

-1/2 ingurita de scorțișoară măcinată;

-2 linguri de sirop de arțar;

-2-3 lingurițe de lapte de migdale.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia o tavă pentru donuts și se unge cu ulei sau cu grăsime vegetală pentru gătit. Se pun toate ingredientele uscate într-un castron și se amestecă, apoi se lasă deoparte. Într-un alt castron se amestecă bine toate ingredientele lichide până când se omogenizează.

Se toarnă ingredientele lichide peste cele uscate și se amestecă până când se combină. Nu trebuie amestecate foarte mult timp. Aluatul rezultat se pune într-o pungă pentru ornat și se taie unul dintre colțurile acesteia. Se umplu formele de gogoși pe 3 sferturi cu aluatul din pungă, apoi se introduc la cuptor pentru 10-12 minute sau până când mijlocul fiecărei gogoși este complet gătit.

Poți testa acest lucru întepând cu o scobitoare în mijlocul gogosii. Dacă scobitoarea iese curată atunci gogoșile sunt gata.

Pentru a face glazură, se combină toate ingredientele într-un castron adânc, până când se obține un amestec omogen. După ce s-au răcit, gogoșile se trec prin glazură de sirop de arțar și se ornează cu nuci pecan. Se lasă 30 de minute că să se întărească glazură, apoi se pot servi.



Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 25 februarie 2019

Actualitate

» APIA: Fermierii pot depune cererile unice de plată începând de vineri, 1 martie
» Rezultate preliminare ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova
» Tudorel Toader: ”Abrogăm articolul din OUG care permitea judecătorilor să devină șefi de parchete”
» Preşedintele Iohannis solicită Guvernului abrogarea de îndată a OUG nr. 7/2019
» Aproape 150.000 de cetățeni o susțin pe Kovesi la Bruxelles
» CSM cere abrogarea OUG 7, privind legile Justiției
» Procurorii craioveni au protestat faţă de recentele modificări aduse Legilor justiţiei
» Infecţia virală care provoacă febra şi erupţie cutanată pe tot corpul

Publireportaj

» Soluții energetice pentru Craiova
» Ce am propus să se realizeze în acest an pentru Craiova
» Comunicat de presă

Local

» Robotica CNRG, în etapa națională a concursului First Tech Challenge

Dolj

» Stadionul „Oblemenco“, deschis și pentru alte echipe de fotbal
» Preşedintele asociaţiei, obligat să anunţe Adunarea generală printr-o scrisoare
» (VIDEO) Procurorii craioveni au protestat pe treptele Judecătoriei
» Depozitarea gunoiului, mai scumpă cu voie de la primărie
» Primarul din Băilești a pierdut procesul cu ANI
» Taxă pentru parcările dintre blocuri în Craiova
» Întreruperi energie electrică de mâine
» “Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase se lansează la Craiova
» Craiova: “De ce să sortăm gunoiul?” la “Aman”

Gorj

» Microscop performant pentru intervenţiile la nivelul coloanei vertebrale
» Din nou gunoi aruncat pe marginea Transalpinei
» Medicul Elena Vlad, audiată în Comisia de Sănătate a CJ Gorj
» Betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu va fi înlocuit
» Ninsorile au distrus parţial corturile pentru târgul de mărţişoare
» Controale ale inspectorilor DSVSA Gorj
» Gorj: Sorin Boza, numit preşedinte al PATROMIN

Olt

» Olt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol

Mehedinţi

» Razii ale poliţiştilor mehedinţeni
» Mehedinţi: Peste 200 de sancţiuni, aplicate în ultimele 72 de ore

Vâlcea

» Vâlcea: Persoane bănuite de furt depistate de poliţişti
» Vâlcea: Cărbune transportat ilegal, confiscat
» Vâlcea: Transport ilegal de peşte depistat de poliţişti

Sport

» Craiova, în barajul de promovare în Superligă
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (22-25 februarie)

Sanatate

» Semne care ascund probleme cu glanda tiroidă
» Avocado, fructul minune

Educatie

» Concurs Burse Earlscliffe College Marea Britanie 2019

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Tratamentul uitat de multă vreme
» Cea mai prost îmbrăcată celebrităte la Oscar 2019
» O istorie colorată a culorilor
» Deliciu absolut fabulos, de pe malul Bosforului
» Jurnale care au făcut istorie
» Cum scapi de mucegaiul din casă în mod natural
» Donuts vegane cu glazură de sirop de arţar
» Remediul ayurvedic din 3 ingrediente care elimină pe loc balonarea
» Cum să nu te îngraşi în perioadele de stres

Top