22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDonuts vegane cu glazură de sirop de arţar

Donuts vegane cu glazură de sirop de arţar

Există foarte puțini oameni care pot rezistă tentației de a savura donuts sau acele gogoși pufoase cu diverse arome. Sau mai multe. Căutând o alternativă mai sănătoasă, am descoperit această rețeta de donuts vegane cu glazură de sirop de arțar.

Căldură și aromă condimentelor orientale se îmbină de minune cu gustul delicat al laptelui de migdale, iar făînă fără gluten face că acest deșert să fie potrivit și pentru cei care au intoleranță la gluten. Un deșert delicios, numai bun de savurat alături de o cană de ceai sau cafea aburindă.

Ingrediente pentru gogoși vegane cu glazură de sirop de arțar:

-265 gr de făînă fără gluten;
-100 gr de zahăr de trestie, nerafinat;
-2 lingurițe de praf de copt;
-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
-1/4 linguriță de sare;
-1 linguriță de scorțișoară, măcinată;
-1/4 linguriță condiment 5 spice;
-1/4 linguriță cardamom măcinat;
-1/4 lingurițe cuișoare măcinate;
-1/2 linguriță de ghimbir măcinat;
-330 ml lapte de migdale;
-65 ml ulei de cocoș, topit și răcit;
-1 linguriță de extract de vanilie.

Pentru glazură de sirop de arțar:

-120 gr de zahăr pudra;
-1/2 ingurita de scorțișoară măcinată;
-2 linguri de sirop de arțar;
-2-3 lingurițe de lapte de migdale.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia o tavă pentru donuts și se unge cu ulei sau cu grăsime vegetală pentru gătit. Se pun toate ingredientele uscate într-un castron și se amestecă, apoi se lasă deoparte. Într-un alt castron se amestecă bine toate ingredientele lichide până când se omogenizează.

Se toarnă ingredientele lichide peste cele uscate și se amestecă până când se combină. Nu trebuie amestecate foarte mult timp. Aluatul rezultat se pune într-o pungă pentru ornat și se taie unul dintre colțurile acesteia. Se umplu formele de gogoși pe 3 sferturi cu aluatul din pungă, apoi se introduc la cuptor pentru 10-12 minute sau până când mijlocul fiecărei gogoși este complet gătit.

Poți testa acest lucru întepând cu o scobitoare în mijlocul gogosii. Dacă scobitoarea iese curată atunci gogoșile sunt gata.

Pentru a face glazură, se combină toate ingredientele într-un castron adânc, până când se obține un amestec omogen. După ce s-au răcit, gogoșile se trec prin glazură de sirop de arțar și se ornează cu nuci pecan. Se lasă 30 de minute că să se întărească glazură, apoi se pot servi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS