9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să nu te îngraşi în perioadele de stres

Cum să nu te îngraşi în perioadele de stres

Stresul, fie că apare la locul de muncă sau în viață personală, îți poate da peste cap obiceiurile alimentare, odihnă sau… hormonii.

Cercetătorii americani au demonstrat că persoanele care își controlează emoțiile și stresul, reușesc să slăbească mai ușor. Echipa noastră îți va oferi câteva trucuri, potrivit Andreearaicu.

Cum să eviți kilogramele în plus în perioadele de stres

Așadar, avem de soluționat două probleme – stresul și, direct relaționat cu el, creșterea în greutate.

Uite care sunt căile pe care dacă le vei urmă, nu vei mai cădea în capcană acestei probleme atât de des întâlnită astăzi.

1. Sportul

Sportul combate stresul, asta e un fapt bine știut. Mișcă-te cât de des poți, pentru că asta stimulează circulația sângelui și îți activează metabolismul să funcționeze la cote maxime.

Ar trebui să ai o rutină de fitness structurată cel puțîn de 3 ori pe săptămâna, iar în restul zilelor să practici dans sau mers pe jos. Activitatea fizică stimulează secreția de endorfine, secreție ce ne influențează în bine dispoziția.

2. Dietă echilibrată

Un regim alimentar sănătos te ajută să înfrunți problemele cotidiene cu un tonus mai bun, mai puternic. În plus, când vei fi mulțumită de felul în care arăți, cu siguranță te vei simți și fantastic.

3. Aportul de vitamine și minerale

Asigura-i organismului necesarul zilnic de vitamine și de minerale.

Consumă alimente bogate în vitaminele A, B, C și în minerale: legume și fructe proaspete, carne albă preparată la aburi – toate acestea asigura nutrienții necesari organismului pentru a preveni starea de oboseală și stresul.

4. Odihnă

Pentru că organsimul să se refacă 100%, ideal este să dormi aproximativ 8 ore pe noapte. Somnul suficient, în același interval orar, trebuie să devină o regulă pentru ține. Odihnă este cea mai eficientă strategie anti-stres.

5. Acceptă faptul că nu ești perfectă

Toată lumea visează la o viață perfectă, fără probleme, stres sau tensiuni. Dar și la un corp sau un comportament perfect. Oricare ar fi însă idealul tău de perfecțiune, încearcă să accepți faptul că viață este imperfectă. Și asta e și farmecul ei, de fapt…

Privește lucrurile într-o manieră obiectivă, realistă. Și îți va fi bine!

6. Cere ajutor la nevoie

Dacă te afli într-o situație dificilă, vorbește deschis despre problemele tale. Nu este nicio rușine să apelezi la ajutor atunci când ai nevoie. Și ia o pauză atunci când pur și simplu simți că nu mai poți.

7. Hormonii

Mare grijă la micul dejun. Deficiențele de vitamina B, C sau calciu sunt stresante pentru organismul tău. Fii sigură că pornești ziua într-un mod sănătos: consumă fructe, iaurt, cereale integrale. Conțîn acizi grași care scad producția cortizolului, hormonul de stres.

8. Stilul de viață

Din când în când, așază pe o hârtie lucrurile care contează cu adevărat pentru ține, un fel de scară de valori din viață ta. Apoi, compară fiecare lucru notat cu timpul pe care i-l aloci. Dacă sunt discrepanțe între lucrurile care îți aduc bucurie și timpul pe care îl aloci îndeplinirii lor, este clar că trebuie să îți schimbi stilul de viață.

9. Zâmbește!

Învață să zâmbești mai des și încearcă să îți controlezi emoțiile. Odată ce reușești acest lucru, viață va capătă alt sens!

10. Meditația

Meditația este și ea extrem de importantă. Momentele cu ține, clipele de liniște, exercițiile de respirație… toate acestea te vor ajută să îți relaxezi mintea și corpul și implicit să reduci stresul inutil, să îți controlezi emoțiile și să iei decizii mai bune în viață. Și hormonii se vor echilibra în acest fel, împiedicând luarea în greutate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS