12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin5 sfaturi pentru a găti mai rapid, fara efort, mancaruri sanatoase si gustoase

5 sfaturi pentru a găti mai rapid, fara efort, mancaruri sanatoase si gustoase

Aceste sfaturi te pot ajuta să nu mai sări peste micul dejun, să îți găteșți rapid prânzul pentru birou sau să găteșți o cină ușoară, dar gustoasă, potrivit kudika.

Unul dintre sfaturile medicilor pentru cei care și-au propus să mănânce mai sănătos este să își gătească acasă și să renunțe la preparatele de tip fast-food sau la mâncărurile cumpărate din supermarket. Însă atunci când timpul tău este limitat, ai tendința să renunți să mai găteșți, crezând că îți va lua câteva ore bune pentru a incropi un preparat bun.

Există însă unele trucuri cu ajutorul cărora poți reduce la doar câteva minute timpul necesar preparării unor feluri de mâncare delicioase și sănătoase. Aceste sfaturi te pot ajută să nu mai sări peste micul dejun, să îți găteșți rapid prânzul pentru birou sau să găteșți o cină ușoară, dar gustoasă, atunci când ajungi acasă, după o zi grea de muncă.

Folosește-te mai des de ajutoarele din bucătărie

Tehnologia ne-a ajutat să reducem timpul și efortul dedicat multor activități, inclusiv celor din bucătărie. Dacă mamele sau bunicile noastre investeau ore bune în preparea pâinii de casă, mult mai sănătoasă și sățioasă decât cea din comerț, acum nu îți va lua mai mult de câteva minute să îți prepari acasă pâinea preferată. Cu ajutorul unui aparat de făcut pâine, această va fi gata la prima ora a dimineții, întrucât îl poți seta să îți coacă pâinea peste noapte. După cum vezi, există și un program rapid de coacere în doar o ora, așa că vei putea avea pâine, cozonac sau paște făcute în casă în timp record.

Nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie nici blenderul, răzătoarea automată și robotul de bucătărie, care te pot scuti de mult efort de fiecare dată când ai nevoie să tăi sau să amesteci ingrediente. Cu ajutorul lor, nu numai că poți prepară mâncăruri mult mai rapid, dar îți va fi simplu și să testezi rețete noi, pe care nu ai fi îndrăznit până acum să le abordezi.

Fă-ți o lista cu idei de mic dejun

Dimineață îți este, probabil, cel mai dificil să te mobilizezi și să vii cu idei gustoase și sănătoase pentru un mic dejun care să îți dea energie pentru întreagă zi. Dacă ți-ai propus să nu mai sări peste cea mai importantă masă a zilei, s-ar putea să te ajute enorm să lipeșți pe frigider o lista cu câteva idei rapide de mic dejun, pe care să le poți prepară în doar câteva minute.

Multe dintre rețetele de mai sus se pot pune în practică doar cu ingrediente pe care le ai deja în frigider. Avantajul este că nu vei mai fi tentată să alegi opțiuni nesănătoase pentru prima masă a zilei.

Preparatele la cuptor, simplu de realizat și foarte gustoase

Există zeci de rețete delicioase pe care le poți prepară în doar câteva minute cu ajutorul cuptorului. Tot ce ai de făcut este să pui ingredientele într-o tavă termorezistentă, să preincalzesti cuptorul la temperatura specificată în rețeta și să aștepți până când masă este gata. Pentru a economisi timp, ai grijă să porneșți cuptorul înainte de a așeza ingredientele în tavă. Astfel, nu va trebui să mai aștepți preîncălzirea și vei putea bagă totul la cuptor imediat cum este gata.

Asigura-te însă că ai acasă un cuptor a cărui temperatura să poată fi setată manual și care să te anunțe atunci când timpul de coacere a fost depășit. Este mult mai simplu decât să deschizi ușa cuptorului din 10 în 10 minute pentru a verifică dacă mâncarea este gata.

Cumpără legume deja tăiate și congelate

Curățarea și felierea legumelor este una dintre activitățile care ne răpesc cel mai mult timp în bucătărie. În plus, se întâmplă uneori să ne dăm seama că am uitat să ne aprovizionăm frigiderul cu unele ingrediente de care aveam nevoie. În schimb, dacă îți umpli congelatorul cu pungi cu legume deja mărunțite, pe care trebuie doar să le pui în tigaie sau în cratiță, vei observă că timpul pentru gătit se va reduce considerabil.

Decongeleaza mai rapid alimentele

Probabil ți s-a întâmplat adeseori să uiți să pui la dezghețat carnea de care ai nevoie pentru a găti cină și să îți dai seama că mai ai de așteptat minute bune până când vei putea să prepari masă. O soluție mult mai rapidă este să folosești funcția de dezghețare a cuptorului cu microunde, care te ajută să decongelezi alimentele în mai puțin de 10 minute. Nu uită să scurgi bine carnea de apă înainte să o găteșți. În caz contrar, îți va îngreuna foarte mult treaba și nici gustul nu va fi unul pe măsură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS