11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin3 pasi simpli pentru a te elibera de frica de risc

3 pasi simpli pentru a te elibera de frica de risc

Ți-ai dori să îți asumi mai multe riscuri fie că această înseamnă să te înscrii la primul maraton, să îi ceri șefului promovarea pe care ți-a promis-o în urmă cu doi ani sau să îți iei un animal de companie? Am o veste bună. Nimic mai ușor. Îți poți îndeplini cel mai îndrăzneț vis cu condiția să îți construieșți încrederea în ține și în puterile tale, să îți foloseșți puterea mințîi și curajul.

Cu toțîi o avem însă puțini o folosim așa cum trebuie. Puterea mințîi, curajul se construiesc și se hrănesc la fel că și mușchii. A deveni persoană care îți doreșți să fii începe în interiorul tău, în minte. Faptul că unii oameni au o personalitate mai aventuroasă și își asumă mai ușor riscuri decât alțîi nu înseamnă că ceilalți sunt condamnați la o viață de plictiseală și monotonie. Mintea este atât de puternică și atât de fidelă gândurilor tale încât, așa cum spunea Henry Ford, și dacă crezi că vei eșua, și dacă crezi că vei învinge, ai dreptate. Iată ceea ce poți face pentru a-ți cultivă puterea mințîi și curajul de a-ți asumă riscuri.

3 metode prin care îți poți folosi puterea mințîi în avantajul tău

1. Găsește-ți focusul

Definește-ți obiectivul. Ce vrei să realizezi și mai ales, de ce? Îți recomand să îți stabileșți un obiectiv în plan personal și unul în plan profesional și, abia după ce le atingi, să treci la altele. Concetreaza-te asupra acțiunilor pe care trebuie să le faci pentru a le duce la îndeplinire.

2. Fă pași mici

Stabilește obiective mai mici, care să nu te sperie, și care să te conducă spre obiectivul cel mare. Dacă îți propui să participi la o competiție, e exemplu, începe cu unele mai mici și mai ușoare.

3. Vizualizează-ți succesul

Concentrează-te asupra a ceea ce îți doreșți, nu asupra realitățîi actuale sau a ceea ce, de fapt nu îți doreșți. Altfel, rișți să fii paralizată de frică, neliniște, neîncredere și alte stări care nu te susțîn deloc în demersul tău de a-ți asumă riscuri și a ieși din zona de confort. Reține că mintea este cel mai puternic mușchi din corp. Atunci când dorința este suficient de puternică și i te dedici, mintea te va ajută să o transformi în realitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS