13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tartă cu piersici şi migdale

Reţeta de weekend – Tartă cu piersici şi migdale

Ingrediente:
Pentru aluat (ingrediente pentru 2 tarte): 4 căni de făină, 1 lingură de zahar, 3 linguri de sare, 1 ou mare, ușor bătut, 1 linguriță oțet alb, 1/2 cană de gheață, 1 1/2 căni de unt rece, tăiat bucăți, 1/3 cană migdale feliate + zahăr suplimentar pentru stropire. Pentru a unge: 1 ou + câteva picături de apă.
Pentru umplutură: 4 piersici mari, tăiate felii, 2 linguri de ghimbir proaspăt ras, 1 1/2 linguri de amidon de porumb, 1 1/2 linguri de zahăr, 1/4 linguriță ghimbir, 1/4 linguriță de sare.
Pentru ornat: frunze de mentă proaspătă.

Mod de preparare:
Într-un mixer se amestecă faina, zahărul și sarea. Apoi, se adaugă bucățile de unt, se amestecă până se formează fărâmituri mici, groase. Se adaugă oul bătut și se mestecă ușor până aluatul devine o masă omogenă. Aluatul obținut este suficient pentru două tarte. Se împarte în două, se învelește și se pune în frigider pentru 30 minute. Cuptorul se încălzește la 200 grade C.
Umplutură: Piersicile se feliază fâșii subțiri. Se pun într-un castron și se amestecă cu ghimbir ras, amidon de porumb, zahăr și sare, se scutură puțin și se lasă să stea timp de 10 minute. O bucată de aluat (cealaltă bucată se poate păstra în frigider timp de o săptămână sau poate fi congelată) se întinde cu sucitorul și se aranjează pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Se pune umplutura pe centrul aluatului, iar marginile se pun deasupra. Aluatul se unge cu ou bătut și se presară cu migdale.
Tarta se dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Se decorează cu frunze de mentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS