Acasă Magazin Cum să pregăteşti cel mai bun peşte la cuptor

Cum să pregăteşti cel mai bun peşte la cuptor

-

Se spune că în noaptea de Revelion, e bine să ai pește pe masă, pentru ca anul ce urmează să fie unul mai bun. Iată o reâetă de pește care va fi pe placul tuturor:

Ingrediente: 1.5 kg peşte proaspăt, o lămâie, 4-5 linguri ulei, 200 ml vin alb, 1-2 cepe, 3-4 căţei de usturoi, 1-2 foi dafin, o lingura pastă de roşii, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă, apoi se crestează la 1-2 cm, se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece 15 minute. Se încinge cuptorul. Ceapa şi usturoiul se toacă şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se ung cu ulei. Se adaugă vinul, sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin. Se pune în cuptorul încins şi se lasă 50-60 minute. Se unge din când în când cu sosul din tavă, iar dacă este cazul se mai adaugă câteva linguri de apă. Când se serveşte, se ornează cu verdeaţă.

Sursa: retete.unica.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

Sorin Cârțu anunță: Pigliacelli revine la prima echipă!

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a afirmat că Mirko Pigliacelli și-a încheiat „exilul“ la echipa secundă. „Sorinaccio“ a menționat că portarul italian va reveni...