10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Ciorbă de pui cu smântână

Reţeta de weekend – Ciorbă de pui cu smântână

Ingrediente:
1 piept pui, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, ¼ ţelină, sare, 3 linguri smântână, 1 gălbenuş, 100 g tăiţei laţi, o lingură praf borş.

Mod de preparare:
Se curăţă legumele. Ceapa se toacă mărunt, ţelina şi ardeii se taie cubuleţe, iar morcovul se dă pe răzătoare. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când dă în clocot, se adună spuma şi se aruncă.
Se adaugă zarzavatul şi se fierbe la foc mic 30-35 de minute. Se adaugă tăiţeii şi se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ia de pe foc. Separat, se bate gălbenuşul cu smântâna. Se pune un polonic de zeamă din supă peste smântână, se amestecă uşor şi se toarnă totul în oala cu supă. Se adaugă o lingură de praf de borş.

Menţiuni:

Se consumă cu pătrunjel deasupra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS