22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Gogoşi umplute cu cremă de lapte

Reţeta de weekend – Gogoşi umplute cu cremă de lapte

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g unt, 1 ceaşcă de apă caldă, 3 ouă, 400 g făină, sare.
Pentru cremă: ½ l lapte, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri făină, 8 ouă, 300 g zahăr.

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert. Îl răcești puţin pe marginea plitei. Adaugi zahărul vanilat şi zahărul care trebuie să se dizolve. Spargi ouăle, separi gălbenuşurile, apoi le bați cu telul până când arată ca o spumă. Peste gălbenuşuri pui laptele încet, amesteci până se îngroaşă, pe foc, încât să nu se prindă de fundul vasului. Torni făina desfăcută în puţin lapte şi lași să fiarbă până când se îngroaşă ca o smântână, apoi o iei de pe foc şi o lași la răcit. Bați albuşurile spumă şi le răstorni peste cremă, amestecând încet până la completa omogenizare. Lași să se răcească bine, apoi o poţi folosi.
Aluatul îl faci din unt pus să fiarbă cu un pahar de apă. Când clocoteşte, iei de pe foc şi adaugi făina, în ploaie, amestecând fără întrerupere, pentru a nu se face cocoloaşe. Pui ouăle pe rând şi omogenizezi repede cu un praf de sare. Foloseşti imediat aluatul. Iei cu lingura din aluat, formezi grămăjoare pe fundul unei tăvi neunse şi coci la foc iute. Scoți gogoşile crescute, le lași la răcit, apoi tai căpăcele mici şi umpli locul gol cu cremă de lapte. Restul cremei îl pui în cupe.

Menţiuni:

Se servește cu frișcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS