10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDependenţe... nebune, nebune, nebune

Dependenţe… nebune, nebune, nebune

Este bine ştiut faptul că fiecare om are „piticii“ lui. La fel de adevărat este însă că pe planeta noastră există oameni ai căror „pitici“ sunt mult mai „coloraţi“ decât ne-am putea aştepta, relatează www.curiosone.tv.

În cele ce urmează vă vom prezenta o serie de oameni cu diverse dependenţe, care de care mai ciudate și care, în multe cazuri, sunt unice. Un exemplu elocvent este o chinezoaică din provincia Yunnan, care de peste 45 de ani se hrăneşte cu pietre. „Fără acest deliciu mă simt ameţită şi mi-e greaţă“, a spus femeia de 63 de ani. Sexagenara a povestit că acest „regim“ o ajută să nu fie deprimată şi obosită. „Dacă nu mănânc pietre în fiecare zi, sunt deprimată şi mă simt obosită. Am mâncat pietre timp de 45 de ani şi nu pot trăi fără acest mic deliciu“, a declarat femeia. Aceasta preferă pietrele de râu, care sunt prea tari pentru a fi sparte în dinţi, dar sunt delicioase, spune ea.
Şi, ca şi cum nu era suficient, femeia are şi un ritual special pentru a le face şi mai gustoase: „Trebuie să speli pietrele, apoi să le aşezi la soare. După ce stau la căldură o zi, pietrele au o savoare deosebită“, a mai povestit chinezoaica.
Cu o dependenţă cel puţin la fel de ciudată avem de-a face şi în cazul lui Cassie, o americancă de 26 de ani, care nu reuşeşte să se abţină de la a consuma cenuşa soţului ei, care a murit anul trecut, în urma unui atac fatal de astm. Femeia cară  peste tot urna cu rămăşitele iubitului ei Shawn şi, când i se face poftă de el, bagă degetul în cenuşă şi linge cu poftă pulberea. „După ce l-am incinerat, mi-a căzut pe mână puţină cenușă din urnă şi am lins-o. De atunci nu mai pot să mă opresc“, a spus Cassie.

Alimente inedite

O pasiune mai puţin obişnuită o are şi o femeie din Spania, care adoră să mănânce  buretele din pernele canapelelor. Adele, în vârstă de 30 de ani, este din Barcelona şi a descoperit că mâncarea ei preferată este buretele din compoziția pernelor de la canapele şi scaunele. Femeia a devenit dependentă de materialul din spumă în urmă cu câţiva ani, după ce părinţii ei au divorţat. De atunci, Adele a mâncat buretele de la șapte canapele şi două scaune.
La fel de original este obiceiul unei femei de a bea ojă. Bertha, originară din Statele Unite, obişnuieşte să dea peste cap sticluţele de ojă ca şi cum ar bea un pahar de apă. Din câte se pare, femeia a consumat deja mii de sticluţe de ojă, iar mulţi medici sunt uimiţi de faptul că ea este încă în viaţă.
Nu se lasă mai prejos nici conaţionala ei, Shannon, care nu reuşeşte să trăiască… fără benzină. Femeia consumă zilnic cel puţin 12 linguri de benzină. „La început ustură puțin, după care simt o arsură în partea superioară a gurii şi mă doare un pic. Oricum, mă simt minunat când beau benzină“, spus Shannon. Femeia nu poate renunţa la această dependenţă, cu toate că medicii au avertizat-o că, dacă va continua să bea benzină, riscă să îşi piardă viaţa.

Pasiuni ciudate

O altă americană, Riley, nu reuşeşte să înţeleagă că a înaintat în vârstă şi că nu mai are zece ani. Pentru ea, timpul pare să se fi oprit în loc şi se comportă întocmai ca o fetiţă, şi nu ca o femeie.
Iar ciudăţeniile nu se opresc aici. Un bărbat s-a îndrăgostit până peste urechi de o păpuşă gonflabilă. Mai mult decât atât, el ia păpuşa peste tot, o îmbracă, o hrăneşte şi se comportă cu ea de parcă ar fi o soţie în carne şi oase.
Un alt bărbat şi-a ales drept logodnică… o maşină. Este vorba de vechea sa maşină, achiziţionată în anii ‘90, cu care bărbatul a povestit că are o relaţie „foarte intimă“.
Lista persoanelor cu obiceiuri ciudate continuă cu Lacey, o tânără de 24 de ani din Washington D.C., dependentă de mirosul produs de capul unei păpuşi. Dependenţa sa a început cu peste de 20 de ani în urmă. Încă de la vârsta de patru ani, Lacey a luat cu ea peste tot capul de păpuşă şi nu poate rezista fără mirosul ei de plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS